Több változata helyes lehet? Vagy csak egy, és az melyik?
Julcsi köröm dekor szalon
Minden szót különírtam, ezek a szavak ebben a sorrendben legyenek benne. Hová mehet kötőjel?
Julcsi és a köröm közé szeretnék tenni mindenképp ha lehet és helyes.
Julcsi körömdekor.
A Julcsi- köröm nem jó, ezzel azt jelzed, mintha csak Julcsi körméről lenne szó. Itt pedig a Julcsiról elnevezett szalon - ami körömdekorálással foglalkozik - a megnevezett.
"Úgy látom feladtam a leckét. Masnak helyesírásos kérdésére érkezik egy rahedli válasz erre meg semmi"
Leírták neked, hogy „Julcsi körömdekor”.
(Vagy lehet még „Julcsi körömdekorszalon”.)
Ez a szabályos. Pont.
Ez persze nem kötelező szabályosan írni, oda raksz kötőjelet, ahova szeretnél... De akkor ne azt kérdezd, hogy hogy helyes, hanem hogy kinek hogyan tetszik, írj ki szavazást, vagy akármi.
A helyesírási kérdéseknél szerintem(!) az a jobb, ha egy megoldás van (ami jó), és az a gond, ha többen többfélét írnak, mert akkor kinek higgyen az ember. Neked meg az fáj, hogy nincs egy rahedli válasz... Mókás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!