Rányitasz vagy Rányitsz? Kollégámmal ezen vitázunk, egy Hell a tét.
Figyelt kérdés
2020. nov. 13. 11:14
1/18 anonim válasza:
Rányitsz, a “rányitasz” teljesen helytelen nyelvtanilag, emellett hülyén is hangzik.
2/18 Mojjo válasza:
Rányitsz, természetesen. Nem igazán tudom elképzelni, hogy magyar anyanyelvű ember fejéből kipattanna olyan torzszülött szó, hogy "rányitasz".
5/18 anonim válasza:
rányitasz?! milyen parasztosan hangzik, honnan jött ez egyáltalán??
6/18 Shai-Hulud válasza:
Rányitasz --- ha valahol ilyet látasz, akkor jobb ha szólasz, hogy ez helytelen.
(Basszus, ezt nehéz volt leírnom.)
7/18 anonim válasza:
Eddig azt hittem, hogy már mindent láttam, életemben, de a "rányitasz" az egészen új. Nincs ilyen szó semmilyen nyelvben, de a magyarban meg pláne nincs.
Tehát a rányitsz a helyes megfejtés.
10/18 anonim válasza:
A rányitasz érésem szerint nem helytelen, csak tájnyelvi. Az ország keleti részében, Erdélyben hallani olyant, meg kell nyittani az ajtót. Ez ezzel rokon lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!