Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogyan kell írni? Szemhéj...

Hogyan kell írni? Szemhéj vagy szemhély?

Figyelt kérdés
Én mindig is j-vel írtam és esküszöm is rá, hogy úgy kell. De mostanában annyi helyen látom ezt: "szemhélyamat" "szemhélypúdert" kezdem azt hinni, hogy mindenkinek elment az esze. Létezik, hogy tényleg ly-nal kell írni??? Hát nem szúrja másnak a szemét ( szemhélyát XD) hogy így milyen bugyuta az egész szó?! Őrületbe kergettek már :DD Milyen nő lehet az, aki szemhélynak írja és hogyan sminkelheti az a szemét? Hogy nézhet ki az ilyen tudatlan, buta nő? :DDD már elnézést.
2008. nov. 28. 00:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
ez most komoly? Mármint a kérdés. SZEMHÉJ. mások meg ostobák
2009. márc. 3. 14:56
 12/17 anonim válasza:
100%

Ezt használom, ha bizonytalan vagyok: [link]

Ez alapján mégegy szavazat a pontos j-re.

2010. dec. 25. 09:03
 13/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon köszi a linket! Beteszem rögtön a kedvencek közé :)
2010. dec. 26. 22:01
 14/17 anonim ***** válasza:
Tegnap az egyik tanárom írta ly-nal
2011. jan. 5. 12:41
 15/17 A kérdező kommentje:
12:41 Az szép!
2011. jan. 5. 17:09
 16/17 Eftee válasza:

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy tényleg létezik "pontos", meg "ipszilonos" jé? Mert az ábécében én csak "jé"-t és "elly"-et tanultam, és ez már a sokadik hely, ahol ezzel találkozom.

Köszi!

2012. márc. 22. 22:33
 17/17 anonim ***** válasza:

@ Eftee:

Az alábbi kérdésben részletesen megkapod a választ a j / ly témában, illetve még néhány más alapvető nyelvtan-helyesírási tudnivalót is találsz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__264410..

Üdv. :)

2012. márc. 23. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!