Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogyan kell írni? Szemhéj...

Hogyan kell írni? Szemhéj vagy szemhély?

Figyelt kérdés
Én mindig is j-vel írtam és esküszöm is rá, hogy úgy kell. De mostanában annyi helyen látom ezt: "szemhélyamat" "szemhélypúdert" kezdem azt hinni, hogy mindenkinek elment az esze. Létezik, hogy tényleg ly-nal kell írni??? Hát nem szúrja másnak a szemét ( szemhélyát XD) hogy így milyen bugyuta az egész szó?! Őrületbe kergettek már :DD Milyen nő lehet az, aki szemhélynak írja és hogyan sminkelheti az a szemét? Hogy nézhet ki az ilyen tudatlan, buta nő? :DDD már elnézést.
2008. nov. 28. 00:47
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ééés megint: " Használj szemhélytust! " Ly-nal kellene írni, komolyan?
2008. nov. 28. 00:51
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen pontos j-vel kell írni. Mellesleg én még sohasem láttam ly-vel írva senkitől.
2008. nov. 28. 00:53
 3/17 A kérdező kommentje:
Elég csak szétnézned itt a gyakorikérdések oldalon, itt is vagy 1000 ember írta már ly-vel. Köszi a gyors választ :)
2008. nov. 28. 01:00
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Persze, hogy pontos j. :)

Első válaszolónak: írd be a keresőbe, hogy "szemhély". Lesz jópár találat. :)

2008. nov. 28. 06:44
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Így kell írni: szemhéj
2008. nov. 28. 16:35
 6/17 anonim válasza:
100%

j

De nekem még az tetszik jobban, mikor a filmek, új filmek elején a neveket kis kezdőbetűkkel írják. Illetve még klippek elején és sokat láttam. Na ezeket aztán nézik a fiatalok, gyerekek, biztos hogy örök életükre a rossz írás marad meg. A rosszat pedig nehezebb jóra megtanulni, mintha helyesen tanulná, látná meg. Nem? Én nem engedném forgalomba az ilyen "termékeket".

2008. nov. 28. 17:49
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szemhéj.

Elég megnézni a helyesírási szótárban, vagy megnézni egy egyszerű magyar-angol/német/akármilyen szótárban.

2008. dec. 7. 16:14
 8/17 anonim válasza:
100%

Mint már előttem sokan mondták, pontos J-vel, természetesen :)

De már engem is kezdett idegesíteni, hogy rengeteg kérdésben elipszilonnal láttam. Jó, hogy nem egyedül nekem tűnt fel :)

2008. dec. 15. 15:05
 9/17 A kérdező kommentje:
Ja hát nekem is az agyamra ment már... :D
2008. dec. 15. 16:11
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
j
2008. dec. 27. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!