A "tujázás" (villamos ütközőjén való illegális utazás) szóra mi volt a budapesti szleng a 90-es években?
Figyelt kérdés
Budapesti vagyok, és szerintem nem tujázásnak hívtuk, hanem valami másnak, de bárhogy is próbálom, nem tudom felidézni a szót. Tizenéves koromban még lehetett ilyet látni rendszeresen, főleg punkok és utcagyerekek csinálták, de aztán ez kikopott, így az azóta eltelt húsz évben a kifejezés is az emlékezetem homályába vezett.
Rágugliztam és mindenhol azt olvasom, hogy "tujázás", de én egészen biztos vagyok benne, hogy ez valami régebbi szleng lehet, és a '90-es évek közepén Bp-en nem ezt a szót használtuk, hanem valami mást. A legtöbb dologra egyébként se csak 1 szleng van, mégis a számomra teljesen idegen "tujázás" az egyetlen amit találok.
2020. aug. 24. 12:46
2/5 anonim válasza:
Azt nem tudom hogy ti hogy hívtátok 90-ben, de amúgy már az 50-es években is tujázás volt a neve.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is pont ez a bajom, hogy a tujázás régies. Amikor én voltam gyerek, akkor másnak hívtuk, persze az újabb szlengek gyorsabban cserélődnek és néha egészen szűk korosztályokhoz köthetők. Lehet, hogy csak az tud válaszolni, aki most 35-40 év közötti. Az idősebbek még tujázásnak ismerik, a fiatalabbak meg már semminek, mert addigra megszűnt a jelenség.
2020. aug. 24. 15:40
4/5 anonim válasza:
Én a 80-as évek elején születtem, és mindig is tujázásnak ismertem.
5/5 anonim válasza:
Ha másnak nevezték volna, akkor biztosan ismert lenne, ehhez képest nem találok róla semmit. Az összes szlengszótár, az összes Google találat a tujá-t hozza csak ki a villamossal kapcsolatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!