Hogy írják helyesen? Póló, vagy poló?
Figyelt kérdés
Ahány oldalon látom ezt kiírva, mindig úgy van hogy poló. Viszont én úgy írom hogy póló.2010. júl. 31. 01:26
5/11 anonim válasza:
Én még sosem láttam úgy, hogy "poló" :-O
7/11 anonim válasza:
Természetesen póló, de egyszer én is láttam úgy, nem messze tőlünk van egy turi, és ott az ajtóra kiírva b*szottnagy betűkkel! Egyszerűen nem értem, egyesek ezt honnan szedik, még csak nem is hangzik úgy..
9/11 anonim válasza:
Poló a helyes. A lovas póló-t írják hosszú ó-kkal végig. Csak manapság már elterjedt a póló a felsőruházatra is.
10/11 katie930330 válasza:
hát ez hülyeség, már ne is haragudj. A póló egy jövevényszó, ami a polo szóból indult ki, csak magyarosítottuk. És egyaránt használhatjuk a lovas póló-ra és a felsőruházatra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!