Ellenzed azt amikor messengeren mindenféle rövidítéssel írnak? Példák lent.
Én ellenzem.
Például valaki azt írja, hogy h v akkor azt akarja tudni hogy vagyok, de kérdem én, ez normális beszéd?
Másik példa, amikor a nm-t használják, van aki nemnek, van aki nincs mit-nek használja.
Én sem írok teljesen helyesen de legalább nem használok ilyen szutyok írást.
Azért okoz gondot, mert ha ezt mindenki így alkalmazza, a beszélt és az írott nyelv teljesen el fog különülni egymástól. A magyar nyelv túl szép ahhoz, hogy ilyen módon segédkezzek a degradálásában. Persze, megértem hogy fontos az információkat gyorsan átadni, de ez valahol igényesség kérdése is. És ez nem jelenti azt, hogy hétvégén nem járok el beb.szni, és egyáltalán nem trágárkodom.
Sokak ezt már annyira menőnek gondolják, hogy direkt írnak rossz helyesírással. Gondolok itt pl. erre, amit az imént találtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__1..
Aki ad magára, ugyanúgy megveszi pl. az eredeti CD-t, mert az mp3 nem elégíti ki az igényeit. Ez elég eltérő példa volt, de szerintem érteni a lényeget.
Én utálom. Csak néha ha sietek akkor szoktam így írni.
Valamelyik nap egyik sporttársam azt írta msn-en, hogy "mizke?", amikor arra volt kíváncsi hogy mi újság van velem. Szerintem ez borzasztó... :/
Előző vagyok, csak lemaradt:
Catkiller 16/L
Én pár éve még nagyon nagyban vokoztam pilleztem tomoztam meg ilyenek, msnen ha írtam valamit csupa kis animációból állt. Aztán eljutottam oda, hogy nem tudam elolvasni, amit írok. Kitöröltem az összes animációm. Ma már csak xD-k meg mosolygós fejek vannak, de egyszer az xD-ből is kinövök. Rájöttem, hogy azt, hogy "mindjárt jövök" "itt vagyok" nem is nehéz kiírni...
13/lány :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!