Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ellenzed azt amikor messengere...

Ellenzed azt amikor messengeren mindenféle rövidítéssel írnak? Példák lent.

Figyelt kérdés

Én ellenzem.

Például valaki azt írja, hogy h v akkor azt akarja tudni hogy vagyok, de kérdem én, ez normális beszéd?

Másik példa, amikor a nm-t használják, van aki nemnek, van aki nincs mit-nek használja.

Én sem írok teljesen helyesen de legalább nem használok ilyen szutyok írást.

2010. júl. 18. 19:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Miért okoz gondot? Nem kritizálni szeretnélek, csak ez érdekelne, mivel én az információátadás gyorsulását látom benne valamilyen szinten.
2010. júl. 18. 19:59
 12/20 anonim ***** válasza:

Azért okoz gondot, mert ha ezt mindenki így alkalmazza, a beszélt és az írott nyelv teljesen el fog különülni egymástól. A magyar nyelv túl szép ahhoz, hogy ilyen módon segédkezzek a degradálásában. Persze, megértem hogy fontos az információkat gyorsan átadni, de ez valahol igényesség kérdése is. És ez nem jelenti azt, hogy hétvégén nem járok el beb.szni, és egyáltalán nem trágárkodom.

Sokak ezt már annyira menőnek gondolják, hogy direkt írnak rossz helyesírással. Gondolok itt pl. erre, amit az imént találtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__1..

Aki ad magára, ugyanúgy megveszi pl. az eredeti CD-t, mert az mp3 nem elégíti ki az igényeit. Ez elég eltérő példa volt, de szerintem érteni a lényeget.

2010. júl. 18. 20:05
 13/20 anonim ***** válasza:
Elismerem, ha így nézzük teljesen igazad van, ez már kicsit sok. Ez a W dolog honnan jött? Mindig gondolkodtam rajta, hogy miért nehéz nekik szimplán vét írni. Ezeknek tényleg nem kéne elterjedniük, én az előbb a mozaikszavakra gondoltam, például (pl.) az nm.
2010. júl. 18. 20:14
 14/20 anonim ***** válasza:
Ez egy ilyen kommunikációs forma. Ilyennek alakult ki.
2010. júl. 19. 10:20
 15/20 anonim válasza:

Én utálom. Csak néha ha sietek akkor szoktam így írni.

Valamelyik nap egyik sporttársam azt írta msn-en, hogy "mizke?", amikor arra volt kíváncsi hogy mi újság van velem. Szerintem ez borzasztó... :/

2010. júl. 22. 20:13
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha az ember tudja, hol a határ, és nem viszi túlzásba, akkor nem lehet tőle baj. Egy smsbe általába írok olyanokat, hogy h, +, akk, xia, stb, de nagyon nem mindegy, hogy kinek írom, mert pl barátnőkkel, barátokkal így írunk, míg anyunak nem írok ilyeneket :D. A helytelen helyesírás viszont nagyon zavar. sms-be, mns-en, skype-on belefér a rövídítés, meg a "h" néha máshol is. De azért nem akárhol!
2010. júl. 23. 20:10
 17/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, csak lemaradt:

Catkiller 16/L

2010. júl. 23. 20:11
 18/20 anonim ***** válasza:
Néha én is szoktam h.-t vagy vok.-ot írni, de csak akkor, ha sietek. De a v helyett w és a "mien" és a hasonlók nagyon zavarnak.
2010. júl. 25. 18:15
 19/20 anonim ***** válasza:
Na a "w"-t én is utálom! Az "x" "sz" helyett smsbe még ok, de a w-nek mi értelme. Jó, telefonon csak 1x kell megnyomni, de nem kerül sokba ott se sima "v"-t írni. De gépen... -.-"
2010. júl. 26. 14:10
 20/20 anonim válasza:

Én pár éve még nagyon nagyban vokoztam pilleztem tomoztam meg ilyenek, msnen ha írtam valamit csupa kis animációból állt. Aztán eljutottam oda, hogy nem tudam elolvasni, amit írok. Kitöröltem az összes animációm. Ma már csak xD-k meg mosolygós fejek vannak, de egyszer az xD-ből is kinövök. Rájöttem, hogy azt, hogy "mindjárt jövök" "itt vagyok" nem is nehéz kiírni...

13/lány :)

2010. nov. 11. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!