Ellenzed azt amikor messengeren mindenféle rövidítéssel írnak? Példák lent.
Én ellenzem.
Például valaki azt írja, hogy h v akkor azt akarja tudni hogy vagyok, de kérdem én, ez normális beszéd?
Másik példa, amikor a nm-t használják, van aki nemnek, van aki nincs mit-nek használja.
Én sem írok teljesen helyesen de legalább nem használok ilyen szutyok írást.
nem ellenzem. mert amikor amúgy is hosszú szöveget írnak szoktak rövidíteni.
már hivatalos oldalakon is láttam rövidítést pl. a hogy-t szokták h,-nak rövidíteni. Sőt! már újságba is láttam ilyet.. ennyi erővel a pl.-t is hosszan írhatnánk ki. O_o
és igen is normális beszéd... mondjuk amikor már úgy rövidítenek ,h a koncert helyett konci meg a videó helyett vidi az már engem is zavar..
Én is szoktam rövidítéseket használni,de annyira nem durvákat, hogy azt ne lehessen megérteni...Valaki megkérdezte tőlem hogy: h vagy?Mondom köszjól pedig az azt akart lenni hogy hány vagy?azaz hány éves...
szóval amíg nem ölt kóros mértéket addig ok!
19:41
Nem hallottál még a netikettről? Mit keresel az interneten? írni meg írva kell és nem irva. Ehhez viszont nincs köze az internetnek, csupán a hiányos nyelvtantudásodnak. De legalább a vörös alápontozást figyelembe vehetnéd.
Furcsa, én sem vagyok sem stréber, sem könyvmoly, mégis normálisan bírok írni. Az, hogy az interneten osztok meg valamit írásban, még nem jogosít fel arra, hogy igénytelen legyek. Azonnali társalgásban (msn stb.) én is használok rövidítéseket, de ha rendesen összefoglalok és bepötyögök egy szöveget, adok magamra annyit, hogy ki bírok írni egy "hogy"-ot.
Az a baj ezzel, hogy rengeteg embernél ezek rögzülnek és lassan a hivatalos szövegekben sem tudják magukat moderálni. Ez olyan, mint amikor haveri társaságban trágárkodsz, néha máshol is kicsúszik egy "kurv-anyád".
15 évesen én is nagyon menőnek éreztem magam, hogy ismerem az összes 'netes rövidítést, de azóta benőtt a fejem lágya. A probléma, hogy sokan sajnos elég egyszerűek ahhoz, hogy felismerjék, ez igenis gondot okoz hosszú távon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!