Titeket nem zavar hogyha egy átlagos kérdésbe belekötnek, hogy helyesírási hibát követ el?
Arra gondolok, hogyha valaki ír egy kérdést, és elkövet benne egy vagy több hibát, akkor máris a 'Magyar helyesírás szabályai' c. könyvet ajánlják,vagy tanuljon meg írni.
Engem például nagyon zavar. (jó,egyetértek hogy titeket is zavarnak a hibák,de akkor is mért kell egyből belekötni?)
Na kérem semmi vessző utáni szóköz?
Viccet félretéve, én egyszerűen átugrom a szememmel azokat a sorokat.
Elgépelések megesnek mindenkivel, én azokon nem akadok fenn (sőt, néha vicces dolgokat szül:)
Viszont némely kérdező olyan orbitális hibákat vét sorozatban, ami már általánosban is a minősített bukás kategóriája és nyilvánvalóan nem elgépelésből fakad. Sőt van aki értelmes mondatszerkesztésre is képtelen. Na ezek mellett már nehéz elmenni úgy, hogy ne tegyen az ember megjegyzést, bár én a magam részéről max poénkodni szoktam, bunkózni nem.
Néha zavar a kötekedés is meg a hiba is. :)
Egyrész a kérdező nem azért teszi fel a kérdést, hogy cseszegessék, hanem mert segítségre van szüksége...
Másrészt(!) ha valaki segítséget kér másoktól, akkor legalább a legalapvetőbb dolgokra figyeljen:
1. érthető legyen kérdése és azoknak aki segíteni szeretnének, ne kelljen még rejtvényt fejteni is. (pl. központozás teljes hiányában, sokféle képpen lehet tagolni és értelmezni egy szöveget)
2. a kulcsszavakat illik helyesen leírni, mert mások esetleg később rákeresnének ugyanarra a dologra.
(Pl. ilyenekre: "Hol találok mennyaszonyi ruhát Bp-n?", "Hogy lehet a jútyúbról letölteni?")
Ehhez a két dologhoz nem kell tökéletes helyesírás, de szerintem ennyire illik odafigyelni másokra, ha már kérdést teszünk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!