Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miben másabb, milyen a hozzáál...

Miben másabb, milyen a hozzáállásod a környezethez, feladatokhoz, kihívásokhoz MAGAS 130-135 feletti IQ-val?

Figyelt kérdés

2019. júl. 22. 00:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

De, a Mensa-teszt pont azt méri, hogy az emberiség legmagasabb IQ-jú 1 vagy 2%-ába tartozol-e.

A pontos IQ-pontot nem méri, csak ezt.

De olvasd el a Mensa honlapján!

2019. júl. 22. 01:38
 12/23 anonim ***** válasza:

"A mensa nem mer 135 felett, csak 135-ig."

Pontosabban, a mensa el tudja dönteni, hogy 135 feletti az adott személy IQ-ja, csak a felső 1%-ban nem tud pontosabb értéket adni. Mellesleg a világ összes IQ tesztjére igaz, mivel ahhoz, hogy ezt megalkossák, ahhoz a felső 1%-kal kell megírtani a tesztet, hogy be tudják lőni, az IQ szinteket.

"De, a Mensa-teszt pont azt méri, hogy az emberiség legmagasabb IQ-jú 1 vagy 2%-ába tartozol-e."

Ez szintén pontatlan, mivel pontos értéket is tud adni, akkor is ha nem tartozol a felső 1, illet 2 százalékba.

A tagsághoz szükséges a felső 2%-ba tartozni. A legmagasabb érték pedig a felső 1%.

Amúgy ahhoz, hogy erre a kérdésre bárki is választ tudjun adni, az kell, hogy sok alacsonyabb IQ-jú emberrel találkozzon, mivel azért mert 1 alacsonyabb IQ-jú ember kevésbé látja az összefüggéseket, még nem biztos, hogy ez mindenkire igaz.

Szóval ez jelen formájában egy megválaszolhatatlan kérdés.

2019. júl. 22. 03:46
 13/23 anonim ***** válasza:

Ez a teszt erősen túlmisztifikált. Aki értelmes, nem ilyesmiken filózik, hanem cselekszik. Körülnéz és tudja mit. Aki nem tudja, az filozofál arról, hogy ő milyen okos. Nos nem, ez a teszt nem ezt méri. Azt felsőfokú tanulmányokkal, nyíltsággal, kíváncsisággal, cselekvőkészséggel lehet elérni.

Egy teszt nem bizonyít, hanem irányt ad. Tudományos vizsgálatokhoz. Az emberi okosságot nem ilyesmikkel, hanem megteremtett értékekben mérik. Persze ehhez tudni kell, hol és mikor mi az érték. Mert annak mértéke is viszonylagos.

2019. júl. 22. 10:36
 14/23 anonim ***** válasza:

Ezt nagyon nehéz megmondnai, hiszen a jelenlegi hozzáállásom, problémakezelésem az egész eddigi életutam következménye. Viszont nem csak az IQ-é, hanem az egyéb személyiségjegyeimé is. Vajon saját magam kevésbé intelligens változata, aki amúgy ugyanolyan személyiségjegyekkel rendelkezik, hogyan futotta volna be a pályáját, milyen problémamegoldási módokat fejleszettt volna ki? Belevágna-e dolgokba, nyitott volna-e új dolgokra annyira mint én?

Ami biztos, az hogy a Mensa tagságom, amihez magas IQ nélkül nem fértem volna hozzá, rendkívül sokat jelentett számomra. Jelenleg a baráti köröm 90%-a Mensa-eredetű, az utazásaim többsége Mensa-eseményre vezet, az, hogy külföldön (ahol élek) nagyon gyorsan megtaláltam a helyemet, a helyi Mensának köszönhető. Lehet hogy enélkül már rég visszamentem volna Magyarországra, és egy depis, bezárkózott, magát sikertelennek érző ember volnék.

2019. júl. 22. 11:53
 15/23 A kérdező kommentje:

Amugy igazad van, utolso valaszolo.

A gazdasagi eletkepesseg, hozzaallas tobbet szamit.

Magas IQ, egy lehetoseg, semmi tobb.

2019. júl. 22. 11:54
 16/23 anonim ***** válasza:
49%
Az a jó az IQ-s kérdésekeben hogy releváns válasz nagyon ritkán érkezik de legalább mindenki beírja hogy ő bizony Mensa tag. :DD
2019. júl. 22. 15:38
 17/23 anonim ***** válasza:

"Ez szintén pontatlan"

Igen, tudom, EZÉRt adtam meg, hol tudja pontosan elolvasni.

Szövegkohézió, ember.

2019. júl. 22. 16:27
 18/23 anonim ***** válasza:

#16 és vajon hányan tudnak aznapi index címlappal tagsági kártyát fotózni? (Gondolom ez is photoshop).

http://www pont kepfeltoltes pont eu/view.php?filename=770m.jpg

(A képfeltöltés mióta nem engedélyezett?!)

Amúgy többen is vagyunk a Mensában akik élvezettel járnak ide, van aki kiomondottan röhögni jár a szex rovatba. ;)

2019. júl. 22. 16:45
 19/23 A kérdező kommentje:

Sajna meg mindig nem erkezett relevans valasz.

Mensa tagok valaszara is kivancsi lennek.

2019. júl. 22. 18:55
 20/23 anonim ***** válasza:

Kaptál vagy 5 releváns választ is.

Ha nem tudod értelmezni őket, akkor sajnáljuk.

2019. júl. 22. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!