Csernobil többi reaktorával mi történt?
Láttam a sorozatot, előtte is olvastam már róla és azóta is olvasgatok a témában, arról viszont még sehol sem hallottam, hogy a másik 3 reaktornak mi lett a sorsa.
Mai napig valami alapfunkción működik és ellenőrzik?
Kiürítették? Hogy tudnak megszüntetni egy atomreaktort?
Hogyhogy azokban nem lett semmi katasztrófa? Végig tudtak ott dolgozni, míg a másik reaktorban történtek az események? (Úgy tudom elképzelni, hogy egy ilyen technológia működéséhez folyamatos emberi jelenlét szükséges.)
"azóta is olvasgatok a témában, arról viszont még sehol sem hallottam" - talán kezdd a Wikipedián (még a magyar nyelvűben is olvashatsz róla).
Amúgy Google 1. találat.
Fél évvel a baleset után újraindították a maradék három reaktort. Addig tartott a sérült részt lezáró betonszarkofág megépítése és az erőműben keletkezett károk elhárítása.
Az 1. blokkot 1996-ban, a 3. blokkot 2000-ben állították le végleg, azóta kiégett fűtőelemek tárolójaként működnek. (Gyakorlatilag átmeneti hulladéklerakóként.)
A 2. blokkban volt egy kisebb tűz 1991-ben, ez után már nem indították újra, a benne lévő fűtőelemeket átrakták a másik két reaktorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!