Hogyan tüntessem fel a forrásokat egy általam írt "érdekesség/tény-gyűjtemény" könyvben? Minden egyes mondat végén külön jelöljem?
Figyelt kérdés
Egy könyvet állítottam össze, amelyben 100 érdekességet fejtek ki (egy adott országról). Minden érdekességhez 3 forrást használtam. A 100 tényt 100 db. külön bekezdésbe szedtem.
Elegendő-e, ha minden bekezdés végére írom a 3 db. forrást? (Pontosabban egy hivatkozást/index sorszámot írok, amellyel végjegyzetre hivatkozok)
Vagy;
Kötelességem minden egyes mondat után feltüntetnem a forrást?
2019. jún. 6. 13:02
1/4 anonim válasza:
Elég az, ha az egész könyv végén nyitsz egy felhasznált irodalomjegyzéket.
Formalitás:
[irodalom száma] Szerző: Cím, (kötet), Kiadó, kiadás éve
2/4 anonim válasza:
És a bekezdés végére az irodalom számát kell írni. Kapcsos zárójelbe, ez az elfogadott.
3/4 anonim válasza:
De akár a mondatok végére is írhatod az irodalom számát. A lényeg, hogy a könyv végén legyen meg a felhasznált irodalmak jegyzéke, ahogy #1-ben van.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. jún. 11. 18:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!