Mi történne ha elfogyna a kőolaj?
Fontos energiaforrás, tudósok pedig emlegetik, hogy hamarosan elfogy.
Mikorra tehető a teljes kőolajkészlet elfogyása?
Mi fogja helyettesíteni?
11:
Hát ezt inkább gazdasági ismeretek hiányának hívják :D
Hozzátenném a #12 válaszhoz, hogy a természetes növény - klorofill kombinációnál jobb, hatékonyabb, gazdaságosabb szén-dioxid megkötő eljárás nincs.
Bár voltak hírek próbálkozásról, ami mesterséges kémiai eljárással kívánta megkötni a légkör fölös CO2 tartalmát.
"a természetes növény - klorofill kombinációnál jobb, hatékonyabb, gazdaságosabb szén-dioxid megkötő eljárás nincs"
Ez mondjuk elég baj, mert olyan 8% körül van a hatásfoka.
#14:
Öööö, szerintem klasszisokkal jobb hatásfokkal és egyébként minden más mesterséges karbonkötő eljáráshoz képest olcsóbban lehet a sziklába pumpálva karbonátokban tárolni a szenet.
11 vagyok, felig-meddig viccbol irtam. De amugy az, hogy a klorofill hatasfokanal nem ismerunk jelenleg jobb hatasfoku folyamatot, az nem azt jelenti egyertelmuen, hogy nincs is.
Egyebkent pedig az, hogy a klorofillnal rosszabb hatasfoku a folyamat, meg nem jelenti azt, hogy hasznalhatatlan is az emberiseg celjabol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!