Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Valaki segítene trigonometriáb...

Miss Endzsi kérdése:

Valaki segítene trigonometriában? Elfelejtettem néhány dolgot.

Figyelt kérdés

Miért kell elvégezni b/a-t? Miért pont ezt, hisz r-t is ismerjük. A kapott értéke pedig mire szolgál?

Honnan kapjuk meg a -60 fokot, és hogyan bővítjük pozitívvá?

[link]

2019. márc. 26. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Azért, mert abból jön ki a szög.

Ha ábrázolod a számot a koordinátasíkon, akkor azt összekötve az origóval egy szakaszt kapsz; a trigonometrikus alakhoz annak és az (1;0) vektornak a hajlásszöge kell.

Én csak azt nem értem, hogy a gyök(3)/2 miért lett kerekítve...

2019. márc. 26. 21:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezt értem, már azt is, hogy jön ki a rendes fok de minden ábrázolás nélkül, miből tudom meg a 60 fokot?
2019. márc. 26. 22:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Itt az ábrán talán jobban látszik:

[link]

2019. márc. 27. 12:54
 4/7 anonim ***** válasza:

"miből tudom meg a 60 fokot?"

Onnan, hogy van két táblázat, amit úgy megtanultál, hogy még most is tudod, az egyik a kiemelt szögek (0, 30, 45, 60 és 90 fock) szögfüggvényei, a másik meg, hogy melyik szögfüggvény melyik negyedben milyen előjelű, és még igen hasznos gondolatban megpörgetni az egységsugarú körön a sugarat, mert abból kijön, hogy -60 fok tangense ugyanaz, mint 120 foknak, de ide el lehet jutni más trigonometrikus azonosságok felhasználásával is, csak az egységsugarú kör a legegyszerűbb és legszemléletesebb - ha valaki elfogadta, hogy a sugár melyik vetülete micsoda.

2019. márc. 27. 13:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért kell támadni. Elnézést, hogy nem emlékszem arra, amit 3-4 éve tanultam.
2019. márc. 27. 14:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a Wolfram oldalt, ezt is kerestem.
2019. márc. 27. 14:52
 7/7 anonim ***** válasza:

"Nem értem, miért kell támadni. Elnézést, hogy nem emlékszem arra, amit 3-4 éve tanultam."

És? Ez az általam begépelt betűknek max 5 %-a lenne vonatkoztatható, ha okoskodni akarnánk. A többi meg a válasz volt a kérdésedre. Szívesen.

2019. márc. 27. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!