Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jogi egyetemet hol? Pest vagy...

Jogi egyetemet hol? Pest vagy Pécs?

Figyelt kérdés
2010. júl. 3. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Pécs mindenképpen.

Olyan helyen dolgozom, ahol belelátok ebbe. Mikor egy-egy állásra ugyanolyan jogi végzettséggel jelentkeznek, akkor valamiért a pécsi egyetem diplomáját részesítik előnyben a munkaadók. Azt hiszem az országban a pécsi az első, utána valamelyik pesti, de nem tudom melyik. Nem tudom miért van ez így, de tény, hogy így van. Mások is mondták már, nem elfogultságból írom, semmi közöm Pécshez.

2010. júl. 3. 14:34
 2/8 anonim válasza:
70%

A rangsor: ELTE, Pázmány, Szeged...

de a felvin vannak statisztikák, és ilyen is van, ott is megnézheted melyik miért, milyen szempontból jobb.

2010. júl. 3. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
ELTE
2010. júl. 3. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak az ELTÉT ne. Lehet h az a rangsor felvi.hu-n, de mikor állást keres, akkor nem. :(
2010. júl. 3. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
Ne legyél Jogász mert nagyon sok van belőlük és nem fogsz munkát kapni (az elején) csak éhbérért. (nem feltétlenül de ez a tendencia....):)
2010. júl. 4. 21:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én tapasztalatból írom:

Pécs: nagyon nehéz, Pest: könnyebb.

(Nyilván ezért is helyezik előtérbe az állásinterjúkon azokat, akik a pécsit el tudták végezni.)

Bár azt nem írtad le, hogy téged milyen szempontból érdekel.

Hogy hol könnyebb a tanulás, vagy hogy melyikkel tudsz jobban elhelyezkedni??

2010. júl. 6. 11:19
 7/8 anonim válasza:
Én megint Miskolcon választanám, ha újrakezdhetném:) De Pécsről is jókat hallottam.
2010. szept. 12. 17:30
 8/8 anonim válasza:
Miskolcot:)
2010. szept. 12. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!