Budapest Pest megyében van?
Figyelt kérdés
Vagy a megye is Budapest?
Lakcím ügyileg kérdezem.
2010. nov. 29. 21:06
2/22 anonim válasza:
Nem értem mit nem ehet ezen nem érteni...
3/22 anonim válasza:
Budapest nem Pest megye része. Önálló közigazgatási egységet alkot, mint Berlin az NDK-ban.
4/22 anonim válasza:
Budapest NEM része Pest megyének.
5/22 anonim válasza:
Pest megye székhelye Budapest, az ország fővárosa, amely azonban önálló területi egység, nem tartozik Pest megyéhez.
6/22 anonim válasza:
:o na minden nap tanul valami újat az ember
7/22 anonim válasza:
Azért az elég vicces, hogy a megyeszékhely nem tartozik a megyéhez! :XD
8/22 A kérdező kommentje:
Kedves ma 21:15 hát ezek szerint én hülye vagyok, mert még mindig nem tiszta.
Bp Pest megyében van, és annak a székhelye, de nem része, mert különálló egységet alkot.
Hát ebből értse meg valaki...
2010. nov. 29. 22:01
9/22 anonim válasza:
Közigazgatásilag olyan mint még egy megye. Külön van. De Pest megye ügyeit is itt intézik. Így már tiszta? :)
10/22 anonim válasza:
Mit nem lehet ezen érteni? Pest megye adminisztratív központja Budapesten van, mert az van a közepén. De ettől teljesen függetlenül Budapest önálló közigazgatási egység, ha megkérdezik melyik megyében laksz, azt mondod, hogy egyik sem, vagy inkább, hogy Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!