SIDLER22 kérdése:
Mi a legolcsóbb módja, hogy nagyfeszültséget állítsak elő?
Figyelt kérdés
Kezdetnek olyan 10kV-ra gondoltam. Olvastam már különféle megoldásokról a feszültség sokszorozótól kezdve a sorkimenő trafóig. De nem tudom melyik foglalna kevesebb helyet és anyaghasználat szempontból melyik éri meg jobban.2019. febr. 20. 21:15
2/9 anonim válasza:
Az új hobbim ezentúl nekem is a nagyfeszültség előállítása lesz! Hogy erre eddig nem gondoltam, köszönöm kérdező!
3/9 anonim válasza:
Kérdés mihez? Mert ha a kezed dörzsölöd a pulcsidhoz ott is több kV lesz. Vagy csinálhatsz egy van de Graf generátort, de az semmiben a meghajtására nem jó.
Tekercselhetsz magadnak egy megfelelő menetes trafót is elméletben.
Mihez kellene, mekkora áranokhoz?
4/9 A kérdező kommentje:
Igazából szikrázót szeretnék csinálni látványosságból.
2019. febr. 21. 07:42
5/9 anonim válasza:
A legegyszerűbb "csillagszóró" házilag a Van de Graaff generátor (youtubeon a kereső kifejezés: "van de graaff generator diy") sok videó van, látványos, egyszerű és nagyjából még "biztonságos" is. Bár azért azzal is meg lehet halni ha rosszul csinálod, vagy rossz helyre nyúlsz rossz ütemben. Én annak idején még középiskolás koromban "fémépítő" játékból, sörösdobozból meg némi LEGO felhasználsával építettem egyet.
6/9 anonim válasza:
Szikrázó szék a legegyszerűbb megoldás.
Fogj egy tollat, azzal még látványos is.
7/9 Wadmalac válasza:
Gyújtógyertyához való gyújtótrafó.
Az legalább jó eséllyel nem ver agyon.
8/9 anonim válasza:
Veszel egy elektromos gázgyújtót, néhány 100Ft. Na abba kb. 10kV van.
9/9 Wadmalac válasza:
Gyújtógyertya szikrája 16-25 kV. Jó lesz az a trafó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!