Melyek a "legolcsóbb" költségtérítéses szakok egyetemen, főiskolán?
Természetesen. Csak számomra furcsa ez a hozzáállás, engem abban a szellemben neveltek, hogy azt tanuljam, ami a szívszerelmem, akkor meg mindegy, mennyibe kerül. Pontosabban nem is adtam be költségtérítéses képzésre, mert a család nem tudta volna kifizetni. De tervezek másoddiplomát is csinálni, viszont ott sem a pénz fogja eldönteni, hogy mit. Ha egyáltalán nem tudom elkezdeni, akkor inkább gyűjtök még rá.
A lényeg, hogy nem kritizálni akartalak, csak meglepődtem, mert ilyennel még nem találkoztam.
(egyébként 392 pont szerintem nem valami sok... ha rajtam múlna, akkor 400 alatt senkit nem vennének fel egyetemre - máris emelkedne a színvonal...)
Szerintem pedig, nem erre a véleményre volt kíváncsi, hanem a kérdésre akart választ kapni! Én megértem őt, mert azért nem mindegy hogy mennyit kell fizetni csak azért hogy tanulhass.
A felvi.hu-n tényleg minden rajta van!
"400 alatt be se engednék senkit államira."
4-es válaszoló pont az ilyen buta emberek miatt, emelkedtek így fel a ponthatárok mint amilyen te vagy.
Ezt a mondatod engem csak azért bánt, mert te azt képzeled hogy Magyarországon mindenki olyan tehetős hogy csak rábök egy szakra egy családban egy gyerek és majd kifizeti a család helyette a 300k-s költségtérítéses összeget.
Kicsit lehetnél empatikusabb azokkal az embertársakkal, akik mendemonda gimikből jöttek és nem valami hű de szuper oktatást kaptak.
+ még add hozzá hogy egy darab emelt szintű érettségi ára 25.000ft / Tantárgyanként.
(Mellesleg tudom, hogy 2010-es a kérdés, csak érzékeltessem benned hogy 2015-ben milyen rossz a helyzet a felsőoktatásba való bekerüléssel.)
Költségtérítéses képzésen pedig a ponthatár iszonyúan magas...300 pont a minimum.
Vissza kellene hozni a felvételi eljárási rendszert, az ilyen ponthatárosdi $zarokat meg eltörölni, mert egy nagy humbuk az egész, mert a tehetős gyerkőc még szép hogy bejut, mert volt a szülőnek x összege hogy járassa külön tanárhoz 3-4000ft-ért óránként, hogy szép eredményt produkáljon érettségin.
Ez nem szemrehányás, de szerintem igenis kellene normális felvételi teszt eljárás, és nem pedig a pénzes tanulók jutnának be és máris emelkedne a színvonal, ironikusan ahogyan te írtad kedves válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!