Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért van kevergetés közben...

Miért van kevergetés közben más hangja a forró kakaós bögrének, mint a hideg kakaósnak?

Figyelt kérdés
észrevettétek már? a forró kakaónak mélyebb a hangja.. de miért? üvegpohárnál lehet hogy nem így van.. mindig kerámiánál veszem észre...
2008. nov. 9. 10:53
 1/5 anonim ***** válasza:
97%
Na ez egy nagyon jó kérdés, már én is fel akartam tenni. Olyan hangja van, mintha mindjárt kettédurranna a kezemben. :) Nem? Tudom, haszontalan válasz, bocsi érte, de én is várom a magyarázatot. :)
2008. nov. 9. 11:07
 2/5 anonim válasza:
98%
Mi megkérdeztök még általánosba a a fizika szakos tanártól, azt mondta hogy a hő miatt van. Miszerint hiába van a bögre és a kanál szilárd test a részecskéik máskép viselkednek hőváltozásra mint rendes alapesetbe.
2008. nov. 9. 11:22
 3/5 anonim ***** válasza:
14%

Mivel az egyetlen különbség a hő, ezért nyílván a hő miatt van. Biztos okos volt a fizikatanárod...

"Miért van kevergetés más hangja a forró kakaós bögrének mint a hideg kakaósnak?"

Ennek a kérdésnek amúgy mi értelme van? Komolyan, aki leírta nem érezte úgy, hogy úristen, mi a frászt írtam én ide?

2008. nov. 9. 13:24
 4/5 anonim ***** válasza:
86%
Igy van, a hőre illetve a hőmérsékletre vezethető vissza a dolog, mivel a hőmérséklet növekedésével megváltozik a folyadék viszkozitása azaz a belső súrlódása. Ezáltal változik a hang is ami kevergetés közben keletkezik.
2008. nov. 10. 18:19
 5/5 anonim ***** válasza:
A hevülés belső feszültséget ébreszt a pohárban és elhangolja azt.
2022. jún. 25. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!