Miért van kevergetés közben más hangja a forró kakaós bögrének, mint a hideg kakaósnak?
Figyelt kérdés
észrevettétek már? a forró kakaónak mélyebb a hangja.. de miért? üvegpohárnál lehet hogy nem így van.. mindig kerámiánál veszem észre...2008. nov. 9. 10:53
1/5 anonim válasza:
Na ez egy nagyon jó kérdés, már én is fel akartam tenni. Olyan hangja van, mintha mindjárt kettédurranna a kezemben. :) Nem? Tudom, haszontalan válasz, bocsi érte, de én is várom a magyarázatot. :)
2/5 anonim válasza:
Mi megkérdeztök még általánosba a a fizika szakos tanártól, azt mondta hogy a hő miatt van. Miszerint hiába van a bögre és a kanál szilárd test a részecskéik máskép viselkednek hőváltozásra mint rendes alapesetbe.
3/5 anonim válasza:
Mivel az egyetlen különbség a hő, ezért nyílván a hő miatt van. Biztos okos volt a fizikatanárod...
"Miért van kevergetés más hangja a forró kakaós bögrének mint a hideg kakaósnak?"
Ennek a kérdésnek amúgy mi értelme van? Komolyan, aki leírta nem érezte úgy, hogy úristen, mi a frászt írtam én ide?
4/5 anonim válasza:
Igy van, a hőre illetve a hőmérsékletre vezethető vissza a dolog, mivel a hőmérséklet növekedésével megváltozik a folyadék viszkozitása azaz a belső súrlódása. Ezáltal változik a hang is ami kevergetés közben keletkezik.
5/5 anonim válasza:
A hevülés belső feszültséget ébreszt a pohárban és elhangolja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!