Szerintetek milyen lesz a távoli jövő? Több, lent
Nekem három elképzelésem van.
1. Kifejlesztünk egy mesterséges intelligenciát, ami nem pusztít el minket. Segítségével eljutunk arra a szinte, hogy feltöltsük a tudatunkat egy gépbe, ahol egy virtuális világban örökké élhetünk. A legjobb módja ennek, hogy építünk egy óriási kört a Nap köré és az adja majd az energiát.
Ha pedig elpusztul a Napunk akkor keresünk egy másikat, és így vándorlunk Napról Napra (hahaha). Vagy megtudjuk, hogy lehet kinyerni az energiát a fekete lyukakból és az elég lesz pár trillió a trillión évig. A karbantartását az óriás körnek mesterséges intelligencia (robotok) végezné.
2. Szintén kifejlesztünk egy mesterséges intelligenciát, de nem tesszük át a tudatunkat, hanem megoldjuk azt, hogy regenerálódni tudjon a testünk, amikor csak akarjuk. Naprendszereket, tejútrendszereket, univerzumokat hódítanánk meg, és olyan fejlettek leszünk, hogy mindenre képesek leszünk. (Ajánlom a Dyson sphere elméletet)
És fajokat fogunk létrehozni.
3. Létrehozunk egy mesterséges intelligenciát, ami leigázza az emberiséget, és többszörösen fejlettek lesznek, mint amit a második elméletben írtam.
És ők is sokkal értelmesebb fajokat fognak létrehozni
Szerintetek milyen lesz a távoli jövő?
Nagyon foglalkoztat a téma, és érdekelne ti mit gondoltok róla :)
De miért akarná újra benépesíteni a Földet, amikor pont az volt a probléma, hogy ott volt mindenhol?
Te figyelmen kívül hagyod azt a lehetőséget, hogy az a párszázezer ember, aki majd életben marad, új törvényeket hoz magának és teljesen más világszemlélete lesz majd.
A kérdés pedig a saját elképzelésünkről szól, hogy mi hogyan látjuk. Én pedig így látom: hogy sok mindenen kéne változtatni, pl. azon is, hogy nem tolakodunk be minden élőhelyre. Az én jövőmben ennek nincs helye. A megafaunának pedig van, mert királyabbak, mint az emberek.
Egyébként attól, hogy nincs értelme, még tervben van a feltámasztásuk. Ajánlott olvasmány: [link]
De szerintem nem kéne kötekedni egymás jövőképén, mert kb. sehova sem vezet.
Csak irreális fantázia már bocs.
Azért mert szerinted a megafauna király, nem fogja egy túlélő embercsoport újratelepíteni. "Just for fun"
Lesz azonknak komolyabb gondja is valószínűleg.
A korabeli géntechnológiával speciális transzgén és GM élőlényeket, növényeket tenyésztenek ki inkább... főleg amiket lehet minimális ráfordítással is tartani.
"akár 1000 is továbbviheti a civilizáció és technológia lángját."
Ja.
Ha VÁLOGATJÁK őket.
Ha nem, akkor már 2000 alatt kipusztulunk.
"A történelemben történt feltehetőleh olyan esemény, amikor a teljes emberiség létszáma 1000 főre zsugorodott."
Nem feltehetően, hanem biztos, és nem 1000, hanem 2000.
A többi se stimmel:
"Itt jelenthetett túlélést a laktáz enzim megléte, hiszen aki meg tudta emészteni más állatok tejét, az túlélt."
Jól jött volna - csak akkor még nem létezett ez a mutáció.
"Ki is kopik idővel mindenkiből ez az enzim..."
Mármint terjed el, nem? Vagy neked is megy a hasad a tejtől?
Nem rögtön a kihalás után gondoltam, hanem amikor újraszervezte magát. Ez megint csak kötekedés.
Nem "just for fun". A mamutokat sem "just for fun" tervezik visszatelepíteni a tajgára, hanem, hogy újra füves puszta legyen belőle. A megafauna formálja a taját és hatással van a bolygóra. Azon kívül a túlélő népesség felelősségvállalása lenne és az okozott károk részben jóvátétele.
Nem a teljesen kizsákmányoló, mindenben csak a profitot meglátó ember fejével gondolkodnak. A "túlélők" azoknak a leszármazottai, akik csak azt látták, hogy micsoda kakatenger maradt az ősök után. Nyilván nem szeretnének majd ugyanúgy élni, ahogyan mi, mert ők pontosan tudnák, hogy ennek nincs jövője.
Ahm...amúgy én sem fosok a tejtől, szóval belőlem sincs még kikopva.
"A "túlélők" azoknak a leszármazottai"
Azok - elárulom - sokkal keményebbek lesznek, mint mi, és jobban is pazarolnak majd. Mivel nem lesz olyan jó technológiájuk, mint nekünk.
Még egy: legjobban az ősember pazarolt.
Persze, mivel kevés volt belőle, ez nem volt túl feltűnő.
"Ahm...amúgy én sem fosok a tejtől, szóval belőlem sincs még kikopva."
EMBER!
Mondom: TERJED ez a mutáció!
Egyre többen ihatják a tejet felnőtt korban is!
"legjobban az ősember pazarolt"
az ősember előtt nem létezett egy fejlettebb civilizáció, ők voltak az elsők és fogalmuk sem volt róla, hogy pazarolnak, mert ilyen szempontból nem rendelkeztek ismeretekkel
"Mondom: TERJED ez a mutáció!"
És? Ezt most nem értem, hogy miért írtad le újra. Én csak írtam, hogy bennem is megvan. Csak alá akartam támasztani, hogy igazad lehet. :(
Néha próbálj kicsit elvonatkoztani, és ne ennyire fekete-fehéren lásd a világot. Attól még, hogy nem mindenben értesz egyet mással vagy éppen butaságnak tartod, ami írt, még nem mindenben cáfolni akar a másik fél. Könnyebb lesz neked és talán a jövőnek is. :)
Kikopik alatt ezt értem, nem a lactase persistence mutációt...
"Humans are born with high levels of lactase expression. In most of the world’s population, lactase transcription is down-regulated after weaning, resulting in diminished lactase expression in the small intestine,[21] which causes the common symptoms of adult-type hypolactasia, or lactose intolerance"
Minden korban pazaroltak.
Az ókorban is, a középkorban is, az újkorban is.
A görögök irtották ki pl. a saját erdeiket, és azóta sziklásak a görög szigetek.
De pl. az ősember irtotta ki a krétai törpe vízilovat.
Csak és kizárólag a mostani korban kezdtünk el komolyabban foglalkozni azzal, hogy ne pazaroljunk ennyire.
Ha megint visszamennénk a középkorba, ismét ugyanúgy pazarolnánk.
1: Mert ismét lenne rá lehetőségünk,
2: Mert különben hátrányba kerülnénk, és könnyebben elpusztulnánk.
Esetleg olyat tudok elképzelni, hogy HA elég fejlettek maradnánk fejben, és elég humánusak is, akkor legalább szándékosan nem pusztítanánk a dolgokat, és hasonló helyzetben pl. ne irtanánk ki végleg a görög erdőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!