Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » És mivan hogyan megés átlehet...

És mivan hogyan megés átlehet lépni a fénysebeséegt?

Figyelt kérdés
Lehetséges 100 év mulva már máslesznek a fizikai törvények?
2019. jan. 3. 20:42
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Ugy értem telyesen átlesz gondolva?
2019. jan. 3. 20:44
 2/23 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem Te már most átlépted tudatilag a fénysebessség határát, olyan gyorsan jár az agyad :D
2019. jan. 3. 20:51
 3/23 anonim ***** válasza:
70%
Majd akkor lesz elérhatő, amikor a 100+%-os hatásfokú gép, vagyis az ingyenenergia. Addig nem sűrűn.
2019. jan. 3. 20:52
 4/23 anonim ***** válasza:
80%

Az megvan, hogy a fényképességre gyorsított tárgy tömege végtelen lenne, ergo a fényévességre való felgyorsításhoz végtelen energia kellene?

Hogyne, 100 év múlva nem lesz gond végtelen energiára szert tenni, és utána majd fogyókúrázhatsz, hogy leadd a végtelen tömegedet.

Aztán fizetheted a végtelen villanyszámlát.

2019. jan. 3. 21:29
 5/23 2*Sü ***** válasza:
84%

Egy ennyire leegyszerűsített kérdésre nem lehet normális választ írni. A relativitáselmélet az egyik legjobban ellenőrzött elmélet, a fénysebesség számos helyen tűnik fel a fizikai modelljeinkben.

De nem teljesen elképzelhetetlen, hogy a relativitáselmélet csak adott peremfeltételek esetén írja le helyesen a világ jelenségeit, így elviekben lehetséges, hogy adott feltételek mentén pontosabb modell írja le helyesen a fizikai világ jelenségeit, amiben a fénysebesség átléphető. De az is könnyen elképzelhető, hogy a fénysebesség átlépésére tényleg nincs mód.

Jelenleg semmi nem utal arra, hogy a relativitáselmélet korrekcióra, pontosításra szorulna ezen a téren, annyiféle feltétel között végeztünk méréseket, illetve folytattunk számításokat, amik eredménye közvetetten azt igazolta, hogy az elmélet helyes, hogy nehéz még csak hipotetikusan is ilyen peremfeltételt felvetni.

De nem is tudom miért megyek bele ebbe ennyire részletesen, a kérdés megfogalmazása kb. annyira leegyszerűsített, mintha Pistike kérdezné, hogy „mi van”, ha mégis tudna úgy repülni, hogy elég gyorsan hadonászik a kezével…

> És mivan hogyan megés átlehet lépni a fénysebeséegt?

Mi lenne? Akkor át lehet lépni. Pont.

> Lehetséges 100 év mulva már máslesznek a fizikai törvények?

Nem. A fizika törvényei azok, amik, 100 évvel ezelőtt, 1000 évvel ezelőtt, 1 millió évvel ezelőtt is azok voltak, amik. Nem a fizikai törvények lesznek mások, hanem az ismeretünk lesz a fizika törvényeiről mások. A fizika, mint tudomány a fizikai világ jelenségei közötti összefüggéseket tárja fel, foglalja képletekbe, elméletekbe, modellekbe. Maximum a fizika tudományának elfogadott modelljei, elméletei, képletei lesznek mások, nem a fizika törvényei.

2019. jan. 3. 21:52
 6/23 anonim ***** válasza:
0%

A fénysebességet át lehet lépni.

Ezt már bebizonyították. De nem úgy ahogy sokan gondolják.. :)

Már Einstein - Bohr közt is volt nézeteltérés ezügyben.

A kvantumfizika és a relativitáselmélet olyan mint a tűz és a víz, nem férnek össze, pedig mindkettő igaz.

Van egy Einstein - Podolsky - Rosen paradoxon a "kísérteties kölcsönhatás" amit Einstein nem fogadott el és próbált cáfolni. John Bell bódszerét felhasználva mára sikerült bebizonyítani hogy Einstein tévedett és valóban van ilyen kölcsönhatás ami tértől és távolságtól független azonnali(!) reakcióban nyilvánul meg. Ezt fotonokkal bizonyították be több kilométer távolságban is mérhetően..!

A lényeg szerintem: Tárgyakat talán nem, de információt lehet majd fénynél gyorsabban küldeni ha előtte magunkal visszük az ezt biztosító (összefonódott) fotonokat. Ez egy hosszú űrutazást ugyan nem rövidít le, de legalább a valós idejű (azonnali) kommunikációt biztosíthatja..!

2019. jan. 3. 23:44
 7/23 anonim ***** válasza:
45%

#6 Nem Nem Nem!!!!!!!! Óriási tévhit és bulvár ábrázolása a kvantumteleportációnak.

Nézz utána, az egész kísérlethez szükség van egy klasszikus fénysebességgel működő csatornára is.

Tehát nem, nem lehet fénysebességgel infót továbbítani.

Már a wikipédián is helyesen írják le, keress rá.

2019. jan. 4. 00:18
 8/23 anonim ***** válasza:
63%
*nem lehet fénysebességnél gyorsabban információt átvinni
2019. jan. 4. 00:19
 9/23 anonim ***** válasza:

#7: De nemis teleportálásról van szó.. :D

Hanem a foton spinjének méréséről. Az összefonódás azonos pillanatban előre megjósolható eredményt ad. Távolságtól függetlenül. Lehet másról beszélünk..?

2019. jan. 4. 00:26
 10/23 anonim ***** válasza:

[link]

Ez ugyan az.

Sokáig én is rosszul értelmeztem, de aztán amikor a mögöttes fizikát tanultam akkor értettem meg.

2019. jan. 4. 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!