Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha feltehetnél az univerzumnak...

LeonScottKennedy kérdése:

Ha feltehetnél az univerzumnak egy kérdést, mi lenne az?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy lehetőséged hogy feltegyél az univerzumnak egyetlen kérdést, amire részletesen, kifejezően és érthetően válaszol. Mi lenne az?
2018. dec. 11. 11:32
1 2 3
 1/27 2*Sü ***** válasza:
100%

Most is feltehetek az univerzumnak nem egy, de akárhány kérdést. Csak hát az univezum nem egy intelligenciával rendelkező entitás, beszélni, írni sem tud, így a kérdésem megválaszolatlan marad. :-)

De ha úgy teszed fel a kérdést, hogy ha egyetlen kérdésemre igaz és teljes választ kaphatnék, akkor mi lenne a kérdésem, akkor a kérdésem – így tudomány kategórián belül – valószínű az lenne, hogy mik azok a fizikai törvények, amelyek 100%-ban leírják az univerzum működését.

2018. dec. 11. 11:40
 2/27 A kérdező kommentje:

"ha egyetlen kérdésemre igaz és teljes választ kaphatnék"

"amire részletesen, kifejezően és érthetően válaszol."

Most komolyan bele kellett ebbe magyarázni? :D

Egyébként köszönöm a választ, én is ilyesmiken gondolkodom, de még nem döntöttem el, hogy mi lenne az az ominózus egy kérdés.

2018. dec. 11. 11:43
 3/27 anonim ***** válasza:

Ezt kérdezném:

LeonScottKennedy és sokan mások (akik nagy U-val írják az univerzumot) miért nem ismerik fel, hogy ők valójában látens istenhívők? Mert bizony az univerzumot megszemélyesítik, csupán annyi a különbség a manifeszt istenhívőkhöz képest, hogy istenből kiveszik az antropomorf-faktort, és ami marad, az az úgynevezett Univerzum (sic), amitől kérdezni lehet, aminek nagybetűvel írják a nevét, mintha egy entitás lenne.

Szóval ezt kérdezném az univerzumtól. Attól az univerzumtól, amit ha valaki tényleg tudományos alapon komolyan venne, akkor eszébe sem jutna megszemélyesíteni és tulajdonnévként kezelni.

2018. dec. 11. 11:45
 4/27 Wadmalac ***** válasza:
100%

Hogyan lehet az univerzumban A-ból B-be a fénynél gyorsabban eljutni?

Ha erre kapok választ, minden másra is lesz, valamelyik faj, akit elérünk már csak tudja a válaszokat.

2018. dec. 11. 11:46
 5/27 Wadmalac ***** válasza:
100%

Tegyük fel, teljesen tudományosan, hogy az univerzum egy nem szerves alapú élő és gondolkodó entitás.

Feltételezni bármit lehet.

Egy hívő talán megkérdezné, hogy biztosan van-e isten. De ha az univerzum tud válaszolni, akkor tulajdonképpen, ha nem is bibliai értelemben, de van.

2018. dec. 11. 11:49
 6/27 A kérdező kommentje:

#3:

Hmmmmm. Nem írtam az univerzumot nagy betűvel.

Ha jobban ismernél, tudnád, hogy nálam kevesebb nagyobb Isten tagadó van itt GYIK-en.

Ha zavar a kérdés megfogalmazása, akkor vedd úgy, hogy nem az univerzumtól kérdezed meg, hanem ahogy az első válaszoló írta, egyszerűen választ kapnál a kérdésedre.

2018. dec. 11. 11:49
 7/27 A kérdező kommentje:

#5:

Ez egy felől érdekes felvetés.

De akkor már bolodnak neveznénk azt a hívőt, aki megkérdezné az univerzumtól, hogy van-e isten, nemde? :)

Mert akkor mi már tudományos szempontból is elismernénk, hogy van, persze nem a hagyományos értelemben vett bibliai isten, hanem valami sokkal érdekesebb. És akkor már nem kell feltenni a kérdést, hogy van-e isten, hanem megkérdeznénk azt tőle, hogyan tudunk eljutni A-ból B-be a lehető leggyorsabban. Valószínűleg ez lehet az egyik legfontosabb kérdés.

2018. dec. 11. 11:55
 8/27 Wadmalac ***** válasza:
100%

Éppen ezért írtam. Ha az univerzum tud válaszolni, méghozzá így, lazán bármilyen kérdésre, akkor ő bizony az emberi isten fogalom kézzel fogható megtestesítője.

De mint írtam is, elég egy olyan kérdés hozzá, amivel meglesz az alap az összes többi kérdés megválaszolásához.

Például az FTL (faster than light) utazás.

Vagy hogy hogyan működik a fizika egy fekete lyuk belsejében.

Vagy hogyan foglalható a gravitáció és az összes többi kölcsönhatás egyetlen tenzorba.

Vagy mi a szimuláció programozójának a közvetlen elérhetősége. :)

2018. dec. 11. 12:11
 9/27 dq ***** válasza:

Isten a másik kategóriában lakik, hiába próbálod valami random tudományosnak tűnő szóval helyettesíteni.

-- --

Engem a jövőheti lottó sorsolás eredménye érdekelne. Bár gondolom a pillangó-effektus miatt ha megtudnám, már nem azok lennének a számok :/

Akkor valami millió dolláros probléma bizonyításával is beérném, ha tudnám hogy melyik az, amelyiknek a bizonyítását képes lennék megérteni, és, évekig úgy csinálni mint aki egyre közelebb jut hozzá (főleg úgy, hogy mások meg ne oldják az én munkámból).

Na jó, passz. Hogyan lehet információval sok pénzt szerezni (legálisan)?

Valami nagy Bitcoin tárca kulcsa talán?

Aztán lehet hogy csak olyasmit kérdeznék, mint hogy mi lesz az emberiség és az univerzum hosszútávú sorsa. Vajon a mostani emberek már örökké élhetnek? Vagy, soha semmi nem tart majd örökké, és minden most létező dolog véges idő alatt belehull egy szingularitásba / kihűl az univerzum és elbomlik minden? Ez egy kicsit érdekel, azt hiszem.

2018. dec. 11. 12:54
 10/27 anonim ***** válasza:

3-as válaszolónak:

Én is nagy u-val írom az Univerzum szót, istent meg kicsivel, de nem azért mert megszemelyesítem a Világegyetemet, hanem, mert földrajzi névnek tekintem, istent pedig köznévnek. Különben egyetertek veled abban a gyanúdban, hogy sokan tényleg azért írják nagy betűvel, amit feltételezel róluk. A tőlük való elhatárolódás jelzésére lehet, hogy én is kis betűvel írom ezután.

2018. dec. 11. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!