Valóban elhangzott ez Isaac Asimovtól?
„Az a szóbeszéd járja mostanság Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: az emberek és a magyarok.”
Az érdekelne hogy ezt hol, mikor mondta vagy esetleg melyik művében írta? Mert az az érdekes hogy akárhány Asimovos ídézetes oldalra kerestem rá, csak magyar oldalt találtam, csak a magyar wikipédián van fenn. Direkt angolul is rákerestem de arra meg csak néhány fórumot dobott ki google bácsi, de ott sem erről volt szó, csak valaki ezt használta aláírásként.
Kezd érlelődni bennem a gyanú hogy ez csak amolyan magyar szóbeszéd hogy Asimov ilyet mondott volna.
Már hallottam ezt a mondást, de nem hiszem, hogy Newtontól származna, mivel akkoriban még azért nem volt ekkora dömping magyar tudósokból, mint mondjuk 100 évvel Newton halála után.
Ha James Clerk Maxwell szájába adnák ezt a mondatot inkább elhinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!