Szerintetek az emberiség be fog népesíteni más bolygókat, vagy odáig már nem jutunk el?
- Teljesen más kérdés mennyi idő múlva.
- Illetve megint más addigra mi marad a Föld élővilágából.
4es, ritka nagy marhaságot írtál
Ha esetleg a marsra sikerül végre eljutni, már az is a mostani technológia határát feszegetné
Nem tudjuk milyen hatással lenne az emberre több évnyi űrben tartózkodás mind testileg és pszihológiaiag
Arra sincsen biztos válasz hogyan tudnák a marson az emberek ellátni magukat akárcsak egy rövid mars utazás erejéig is (1,5 évet kell itt tölteni mielőtt visszaindulhatnak)
Más csillagrendszerbe tőrténő utazás pedig már puszta scifi, tekintve hogy a legközelebbi csillag is sok ezer év utazás lenne
Ha túléljük (és nem maroknyi lebutult bunkerlakóként) a következő 200 évet, akkor biztosan.
Igazán csak az a kérdés, túlélünk-e. Ezt meg ma lehetetlen megjósolni.
A globális felmelegedés romló vagy optimizmusra okot adóan laposodó tendenciája évtizedek múlva lesz csak felmérhető.
Nem tudom mit értesz benépesítés alatt. Terraformálás, vagy csak bázisok fenntartása? Nyilán az ember szeret terjeszkedni, de a Naprendszeren belüli bolygók amúgy sem alkalmasak az életre, Nincs több értelme benépesíteni bolygókat, mint űrhajókat építeni és azokkal repkedni ide-oda.
Az emberiség életbemaradásához sem feltétlenül kell más bolygókat benépesíteni. Akár hatalmas űrvárosokkal is megoldható lenne. Mind a két verzió esetén önfenetartó mesterséges bioszférát kell létrehoznunk. (ami még lehetetlen.) Egy esetleges Mars bázison is olyan épületek kellenének, ahol élelem és levegő önfenntartóan előállítható. Sugárzás ott is lesz, sőt még brutális porviharok is. Bizonyos értelemben az űr még jobb hely is, mint egy idegen bolygó felszíne. A Föld nagyon speciális élőhely. Kis környezeti változások is fajok ezreit tünteti el. Más, minden szempontból ideális lakható bolygókban reménykedni szerintem túl kockázatos.
Nyilán a Földet el kell majd hagynunk. De minden esetre sokkal jobb lenne két lábon állni a Naprendszerben. Ha a Földet telibe vágja egy aszteroida, vagy egy agresszív gombafaj felzabál minden életet, akkor már túl késő lesz B-verziót kitalálni. (Persze lehet, hogy Jézus visszatér és ellátja hidrogénnel a Napunkat, hogy ne égesse porrá GARANTÁLTAN az életet a Föld bolygón, vagy egy gamma kitörés útjába áll és feláldozza magát, de ebben szerintem nem igazán érdemes bízni...)
Az űr veszélyes hely. És az emberiség jelenleg képtelen elszigetelni magát huzamosabb időre benne a Föld nélkül. Nagyon lazák vagyunk, hogy nem építünk legalább egy Föld körül keringő önfenetartó űrbázist. Mindent egy lapra tettünk föl. Nincs B verziónk. Más bolygók meghódítása, szerintem csak amolyan "farokméregetés", mint valódi megoldás az életben maradásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!