Miért a közepe a legmelegebb a mikróban melegített ételnek?
Miért, a közepe a legmelegebb?
Ahogy az első is utalt rá, a magnetron kívülről befelé melegít. A melegedő szélek adják át a hőt a belső részeknek.
Akkor, ha ott van az anyag, amit a mikró melegíteni tud.
Lekváros sütemény pl.
Állítólag azért forognak a mikrókban a tányérok, mert nem túl egyenletes a melegítés, van ahol jobban melegít, máshol kevésbé.
Szerintem próbáld legközelebb a tál szélére rakni az ételt, és megnézni hogy így mit kapsz.
~12.5 cm a mikró hullámhossza, ~6.25 cm-nként vannak a legmelegebb részek.
Akár meg is tudod nézni hogy hol: szedd ki a tányért, és rakj be valamit, ami hőre olvad, mondjuk csokit.
[link] (nem találtam meg magyarul)
Köszönöm a válaszokat!
ezt találtam:
lehet,akkor hogy azért érzem úgy, mert a külső felület hamar kihűlt.
Írj egy példát, ami középen lett a legmelegebb.
Amúgy rakj be egy lapostányér lapkasajtot, 8 percre, akkor jól láthatod, hogy hol vannak a csomópontok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!