Vad-Ász kérdése:
Hány fokon tartják meg legjobban a színüket a zöldségek?
Figyelt kérdés
technika ugye a melegytés majd a sokkolás lenne
A kérdés maga ugyan bugyutának tűnhet de mivel minden zöldség más szerkezetű (molekuláris szinten) , (igen tudom vannak hasonlók) szóval a pigmentjeik és másként válnak ki esetleg kontrasztosodnak.
#étel #szín #főzés #konyha #melegítés #gasztronómia #technológia #pigment #sokkolás #molekulárisgasztronómia
2018. szept. 7. 09:01
1/3 Wadmalac válasza:
Szerintem az alábbi cikk segíteni fog. A cikk tartalma szerint nem annyira a főzési hőmérséklet, hanem a főzővíz kémhatása és fémion-tartalma a fontos.
Hogy két zöldség közt milyen módon kell a szín érdekében eltérni, azt a zöldség savtartalma és átmelegedési sebessége (vastagsága) fogja igazán befolyásolni.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen :D
2018. szept. 8. 00:15
3/3 A kérdező kommentje:
innen tdok tovább gondolkodni :)
2018. szept. 8. 00:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!