Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jelente bármilyen veszélyt az...

Jelente bármilyen veszélyt az egészségemre, ha megnyalnám a 12V/1A adapter csatlakozóját?

Figyelt kérdés
A másfél voltos elemnél csíp egy kicsit. Na most, egy 8szor akkora feszültségű cucc okozhatna komolyabb bajt?
2018. aug. 27. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hálózatba dugott adaptert semmiképpen nem ajánlanám. Még kísérletező kamaszkoromban (talán egy híradástechnikai kutatóintézetben) megnyaltam különböző kapocsfeszültségű kis akkumulátor sarkait. A 35 V-ost már határozottan csak egy pillanatra lehetett megnyalintani.
2018. aug. 27. 18:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Oké, ezzel se szórakozok. Nem sokkal a hálózatból való kihúzás után kipróbáltam, hát, még úgyis megéreztem...
2018. aug. 27. 19:03
 3/7 anonim válasza:

Nem tartom valószínűnek, de már kellemetlen érzés.

Ha a nyálad ellenállása mondjuk 1000Ohm aközött a két pont között ami között az elektromos áram folyik, akkor 12mA egyenáram fog átfolyni a nyelveden.

2018. aug. 27. 20:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Oké hogy ez úgymond törpefeszültség, de igen csak megfogod érezni, és nem lesz kellemes.

Egyik haverom volt olyan idióta hogy 9Voltos elemet nyalogatott állandóan és mivel volt már benne egy kis alkohol így megnyelt ugyanilyen adaptert és igen csak megérezte, zsibbadt is a nyelve meg mondta hogy az már fájdalmas volt.

2018. aug. 27. 21:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi bajod de hálózatra csatlakoztatott dolgokat ne kóstolgass, és semmiképpen nem egy kapcsolóüzemű tápot.
2018. aug. 28. 00:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer találtam egy adaptert otthon.

Először megfogtam a vezetékeket, semmi, nyálazott újjal semmi.

Aztán a nyelvem hegyéhez érintettem.

Nem éreztem semmit, aztán jobban a nyelvemre nyomtam.

Valószínű kontakt hibás volt valahol a vezeték, mert hirtelen olyan érzésem volt, mintha pofán vertek volna egy lapáttal.

2018. aug. 28. 01:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a sztorikat! :)
2018. aug. 28. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!