Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lehet a baja A kulacsomnak?

Mi lehet a baja A kulacsomnak?

Figyelt kérdés
Nemrégiben vásároltam egy néphadsereg kulacsot. újszerűnek tűnik de gondolom már nem fiatal. túrázáshoz szeretném használni azonban a bele töltött víznek enyhe fémes íze van. mit lehet vele csinálni? Már ha lehet vele egyáltalán bármit is csinálni?
2018. aug. 14. 19:14
 1/7 Wadmalac ***** válasza:

Sajnos meg kell szokni. Nem nagyon tudod megoldani házilag. De legalább nem mérgező, csak kapsz egy kis vasat pluszba.

Esetleg galvános cégnél be lehetne krómoztatni belülről, más belső bevonat ötletem nincs, a festés is csak plusz méreganyagot adna hozzá, fémes íz helyett oldószeres szagot meg festékösszetevőket a vízbe oldódva.

2018. aug. 15. 10:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Az a kulacs fémből van (mégpedig feltehetően alumíniumból), a víz kismértékben oldja a fémet, ezt érzed. Veszély nincs csak furcsa íz és kizárólag hozzászokni lehet (gondolom egy vagyont nem költesz az átalakításra, inkább vegyél száz másik - jó - kulacsot.
2018. aug. 15. 12:59
 3/7 Wadmalac ***** válasza:

Hát ha nem acél, hanem alu kulacs, akkor nincs annak fémíze. Az alu vízben nagyon nem oldódik, ha oldódik (erős savas, lúgos oldatban), sem lesz érezhető ízű oldott aluvegyület "fémízzel".

Ha tényleg alu, akkor nem azt érzed.

Kupak esetleg nem acél, ami korrodál belül?

2018. aug. 15. 13:14
 4/7 A kérdező kommentje:
A kupak is alu lehet viszont van benne egy gumírozás amit befog grafit szinűre a kulacs mikor le tekerem amit a fém ízén kívül észre vettem hogy enyhén csípi a nyelvem lehet hogy valami savassal kimosták?
2018. aug. 15. 20:34
 5/7 Wadmalac ***** válasza:

Az a gumi tömítés a gyanús.

Bomlik szét a szerencsétlen, gondolom némi vulkanizáló kén is kiszabadul.

Azt kéne lecserélni.

2018. aug. 16. 07:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Az alunak van íze. És annak van, nem másnak. Nem elmélet, tapasztalat néhány éven át (míg nem vettem másikat az öröklött helyett).
2018. aug. 16. 11:17
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

#6: Hát, ezt továbbra is kétlem, éppen a gyakorlatilag nulla kioldódása miatt. Az ízérzékelésnek is van határa, és ilyen homeopátiás mennyiségben ez nekem igen kétséges.

Persze nem kizárt, hogy más íz, ami az alu edényhez kötődik, tényleg van. Csak az nem az alumíniumé.

2018. aug. 16. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!