A nők miért nem szeretnek / tudnak sakkozni?
nem szoktam sakkozni, de más logikai játékokkal szeretek játszani. jó dolog az általánosítás :)
26L
Mert nem szeretik? Nincs hozzá türelmük? Nem érdekli őket?
Az, hogy valaki nem szeret csinálni valamit, nem jelenti, hogy nem is tudja.
Ez nem így van. Mert a kérdésed azt feltételezi, hogy a férfiak meg szeretnek/tudnak.
De a legtöbb ember nem tud, nem szeret függetlenül attól, hogy nő vagy férfi.
Egyébként nő vagyok, tudok, még gyerekkoromban tanultam meg. De nagyon ritkán szoktam, mert nincs kivel. Nincs a környezetemben senki, aki tudna, vagy ha tud, akkor sem szeret igazán. Férfiak sem!
Igen, azt én is észrevettem, hogy tényleg kevesen tudnak, de ha ez csak egy bugyuta általánosítás lenne, akkor -gondolom - nem tűnt volna fel a nők elenyésző aránya a versenyeken. Ezek sima megyei versenyek voltak, bárki mehetett rá, ha lebeszélte az illetékes tanárral.
Amúgy tényleg kevés ember tud, és megkevesebb szeret sakkozni.
Én tényleg úgy vettem észre, hogy ha valakinek nem megy a matek, akkor tuti biztos, hogy utálja a sakkot, és általánosságban a férfiak jobbak a matekbol, tehát sakkozni is jobban tudnak
Na és róla mi a véleményed? :)
A testvérei sem akármilyen sakkozók, pedig ők is lányok.
dellfil
18: Én erről a 15-ös válaszomban már megemlékeztem, de ez a nagy átlagot tekintve mit sem számít.
Kíváncsiságból felmentem a chess.com online player listájába és megnéztem a lista első oldalát: 25 játékos, ebből mindössze 3 nő. Ez 12%-os arányt jelent..
Persze ez csak egy hevenyészett statisztikai vizsgálat, de biztos vagyok benne, hogy ez az arány nem változik lényegesen a merítés függvényében, úgyhogy bátran kijelenthetjük, a kérdésben rejlő általánosítás több mint megalapozott.
Én is úgy tapasztalom, hogy a nők kevésbé szeretik a sakkot. De az utóbbi évtizedekben amúgy is csökkent a népszerűsége, a férfiak köreiben is. Ezer más lehetőség van, szerintem ezért.
A mi osztályunkat a 3.-os tanító néni tanítgatta sakkozni úgy "műsoron kívül", és tényleg csak néhány fiú kapott rá, szünetekben játszottak.
Én akkoriban nem voltam oda a matekért, a sakk meg teljesen hidegen hagyott, csak az alaplépéseket tudtam.
Azóta már a matek lett az egyik kedvencem, szeretem a logikai fejtörőket is, meg amőbázni is. De a sakkot nem, az unalmas.
Egy sakkparti átlagos ideje alatt sokszor annyi más játékot lehet játszani, vagy logikai feladványokat megoldani.
Ja, és még egy: pedagógusként az utóbbi években én úgy látom, hogy már nincs akkora különbség a matek terén a fiúk és a lányok között; sokkal nagyobb arányban vannak jó matekos lányok, és bizony sokkal több a gyenge matekos fiú is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!