Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha négerek tartósan olyan...

Ha négerek tartósan olyan helyesn tartózkodnának, ahol nem erős a napsugárzás, akkor "kifehérednének"?

Figyelt kérdés
Bocsi a hülye kérdésért, de normálisabban nem tudtam megfogalmazni. Szóval ha mondjuk egy csapat néger felköltözne északra, és generációkon keresztül ott élnének (csak egymás között szaporodva) akkor lehetséges, hogy egy idő után elveszítenék jellegzetes sötét színüket? És ha igen, akkor kb hanyadik generációnál lehetne észrevenni szembetűnű változást?
2010. jún. 20. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Nem, ez nem kifakulás hanem genetikai kérdés.
2010. jún. 20. 17:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz soha fehér.. Gének nagyon erősek..
2010. jún. 20. 17:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedről Pákó jutott eszembe, aki panaszkodott, hogy kezd világosodni a bőre. És akármilyen furcsa, nyaralás alatt "lebarnult". Kíváncsiságból megnéztem a tévében a riportot, mert annyira hihetetlennek tűnt, de valóban sötétebb volt a bőre, ahol érte a nap.
2010. jún. 20. 17:44
 4/9 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a genetika határozza meg, de elvileg azért alakult ki a sötét bőr, hogy a tartós és erős napsugárzás ellen védelmet nyújtson. Ha mondjuk évszázadokon keresztül nem éri erős napfény a néger embereket biztos veszítenének valamennyit a színükből. Persze nem arra gondolok, hogy hófehérek lennének, hanem mondjuk ilyen kreolosabbak.

Amúgy az európaiak is letudnak barnulni (pedig genetikailag világos bőrűek -általában-)akkor a négerek is tudnak valamennyit "fakulni", nem?

2010. jún. 20. 17:54
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Olyan fejlett a technika, hogy nincs szükség az életben maradáshoz, a világos bőrre. Így a sötét bőrű egyedek nem halnak ki a tenyészetből, tovább adják a sötét bőr génjeit.
2010. jún. 20. 18:54
 6/9 A kérdező kommentje:

Utolsó

Harmadjára olvasom amit írsz, de nem vágom, hogy mi van.

"Olyan fejlett a technika, hogy nincs szükség az életben maradáshoz, a világos bőrre."

Szóval fejletlen technika mellett az életben maradáshoz

világos bőrre lenne szükség? Vagy mi van? Lehet nekem vannak szövegértelmezési gondjaim, de tényleg nem értem. Meg hogy kapcsolódik ez ahhoz, hogy kifakulnak-e a négerek...

Mindegy, azért köszi a válaszokat.

2010. jún. 20. 20:27
 7/9 anonim ***** válasza:
78%

Amikor a technika még kőkorszaki volt, akkor az Afrikából érkező emberek kifehéredtek Európában, mert akinek túl sötét volt a bőre, az angolkóros lett. Akkor nem tudták, mi a baj, és nem tudtak rajtuk segíteni.

Ma már tudjuk, hogy a D-vitaminnal van gond, amit a sötét bőrű emberek a táplálékkal is magukhoz tudnak venni.

2010. jún. 20. 21:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az USA-beli feketéken elég jól látható, hogy nem fakultak ki több száz év alatt sem, pedig pl. New Yorkban nincs olyan afrikai jellegű napsütés.
2010. jún. 21. 18:35
 9/9 A kérdező kommentje:
2010. jún. 21. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!