Ha négerek tartósan olyan helyesn tartózkodnának, ahol nem erős a napsugárzás, akkor "kifehérednének"?
Tudom, hogy a genetika határozza meg, de elvileg azért alakult ki a sötét bőr, hogy a tartós és erős napsugárzás ellen védelmet nyújtson. Ha mondjuk évszázadokon keresztül nem éri erős napfény a néger embereket biztos veszítenének valamennyit a színükből. Persze nem arra gondolok, hogy hófehérek lennének, hanem mondjuk ilyen kreolosabbak.
Amúgy az európaiak is letudnak barnulni (pedig genetikailag világos bőrűek -általában-)akkor a négerek is tudnak valamennyit "fakulni", nem?
Utolsó
Harmadjára olvasom amit írsz, de nem vágom, hogy mi van.
"Olyan fejlett a technika, hogy nincs szükség az életben maradáshoz, a világos bőrre."
Szóval fejletlen technika mellett az életben maradáshoz
világos bőrre lenne szükség? Vagy mi van? Lehet nekem vannak szövegértelmezési gondjaim, de tényleg nem értem. Meg hogy kapcsolódik ez ahhoz, hogy kifakulnak-e a négerek...
Mindegy, azért köszi a válaszokat.
Amikor a technika még kőkorszaki volt, akkor az Afrikából érkező emberek kifehéredtek Európában, mert akinek túl sötét volt a bőre, az angolkóros lett. Akkor nem tudták, mi a baj, és nem tudtak rajtuk segíteni.
Ma már tudjuk, hogy a D-vitaminnal van gond, amit a sötét bőrű emberek a táplálékkal is magukhoz tudnak venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!