Egy posztapokaliptikus világképben a valóságban is kialakulnának agresszív kannibál csoportok az emberek közt?
Első vagyok.
#2, az igaz, hogy a kényszer rávihet, de a míg van más táplálék (elég sok), addig nem hiszem, hogy ilyesmi megtörténne. Kivétel persze, hogyha amúgy is elborult az ember.
Igen, ahogy a #2-es mondja, modern korban is előfordul az ilyen extrém körülmények között, ebből következően szerintem kijelenthetjük azt, hogy ha az ember tényleg éhezik, akkor képes megenni másik embert. Nekünk a kényelmes körülményeink között fogalmunk sincs arról, hogy milyen igazán éhezni.
Bár a #2-es által írt esemény során halottakat ettek meg az élők, míg a posztapokaliptikus filmekben (pl. Az út) szervezetten vadásszák az embereket a bandák, és pincében tartják fogva őket, mint az állatokat és egyenként veszik őket elő, és vágják le... Ezen el lehet vitatkozni, hogy idáig le tudna-e süllyedni az ember, szerintem igen.
Ha választhatsz hogy egy elsivatagosodott kiszáradt tájon gumókat, fakérget, meg döglött macskát ehetsz, vagy frissensült emberi pecsenyét... te sem gondolkoznál.
Nem hogy megvan a lehetősége, hanem krízishelyzetben szinte 100%, hogy kialakulnának kannibál vagy dögevő csoportok.
...de ehhez tényleg keményen be kell ütnie egy globális katasztrófának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!