Hogyan lehetne a Marsot terraformálni?
Láttam az elmúlt napokban az interneten egy videót amibe volt egy olyan ötlet, hogy
Hatalmas gőz gépeket amik hőt termelnek ellehetne érni előbb vagy utóbb a globális felmelegedéssel, hogy víz törjön a felszínre. Viszont a marsi talaj, ha felázik mi lesz? És ha ezt elis érnek akkor sincs mágneses mező. Olvastam, hogy 1 trillió atombomba bár nem tudom, hogy mekkora erejűvel számoltak, de ennyi kéne, hogy megolvadjon a mag és működésbe lépjen. Viszont ez rossz megoldás, mert hatalmas sugárzás lenne.
A függetlenség napja 2.ben az űrlények leakkartak fúrni, hogy tönkre tegyék a föld magját. Na hát gondolom akkor gépezetet se tudják építeni , de esetleg, ha lenne egy fúró ami lefúrna se tudná felmelegíteni a dolgokat odalent gondolom mivel hatalmas a mag. Tehát van valami elképzelés valakinek vagy valami tudósí feltételezés, hogyan mivel lehetne az beindítani?
Ha ezek mind meg is lennének a növényzetet, ha a földi növényeket. Füvet virágokat és fa magokat szórunk el mondjuk drónokkal akkor a felszínre tört víz és az abból keletkezett esőzés. Az évszakok megjelenése. Nem hátráltatná a növényeket a kinövésbe? Lehet a talaj nem is olyan ami jó lenne, nekik. Ha gén módosított magokat szórnak el az beválna? És a levegőt hogyan tudnák olyanra csinálni, mint a földön? Ugyan az összetétel?
Mekkora különbség kell a levegő összetételébe amit az ember eszrevenne?
Tehát ha több oxigén lenne, mint nitrogén mondjuk a levegőbe akkor is képes lenne az ember lélegezni rendesen? És mennyi a határ amit elbír hozzá bír szokni az ember? Ha kevesebb oxigén lenne több növényel meg lehetne oldani?
Ezernyi oldalt lehetne írni, de egy nem régi felfedezés kérdésessé teszi az egészet.
Kiderült, hogy a felszín tele van perklorátokkal, amelyek melegedésre telecseszik a légkört mérgező kloridokkal, amit kitakarítani van olyan nehéz, mint élhető klímát teremteni. Szóval kiderült, hogy dupla olyan nehéz a dolog, mint gondoltuk, pedig eddig is a lehetetlen határán billegett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!