Az egység egyenlő az alegységgel?
Figyelt kérdés
Például mindegy, ha azt mondom, hogy az atomok az elemek legkisebb egysége, vagy az atomok az elemek legkisebb alegysége?
Csupán azért kérdem, mert könyvben alegységet ír, viszont a tesztben jó volt az egység is. Most akkor ebben az esetben egyenlő a kettő?
2018. júl. 16. 09:24
1/4 Wadmalac válasza:
Frász tudja. Ha az elemek alá sorolja a többatomos molekulákat is, és miért ne tenné, akkor máris több egység van, ha a semleges atomok mellé beveszi az ionokat is, még több.
2/4 A kérdező kommentje:
Oké, de ha a géneket vesszük? Mármint, hogy a gén a kromoszómák funkcionális egysége? Ott is mindegy? Szerintem az alegység az egy kisebb rész, míg az egység egy nagyobb, ami alatt elhelyezkedik az alegység. Mert például egységként említi a nefront is a vesében, az pedig kétlem, hogy alegység lenne. Az alegységhez tartoznak a vesecsatornácskák, amik a nefront építik fel.
2018. júl. 16. 14:39
3/4 Wadmalac válasza:
Alegység kifejezésnek akkor van értelme, ha van több szint egymás alatt, nem csak kettő.
Szerintem nem kell túl mélyen beleveszni a használt szóba, ha a felosztási hierarchiát ismered, ízlés szerint hívhatod egységnek, alegységnek, x-edik szintű egységnek stb.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm :)
2018. júl. 16. 15:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!