Ha egy élőflórás joghurtot lefagyasztok, akkor meghalnak benne ezek a baktériumok?















Tudtommal a tejsavbaktériumok bírják a fagyasztást.
A hőkezelést nem, ezért vannak NEM élőflórás joghurtok.
Nem kell félni a "döglött" joghurtbaciktól. Ezek pusztulásukkor nem termelnek mérgeket.
Szerinted egy átlagos UHT tejből kikanalazzák a hőkezeléssel kinyírt mikrobákat? Vagy bármelyik sterilizált étel- és italkészítményből?
Mindennel, amit eszel, iszol, viszel be a szervezetedbe élő és elpusztult mikrobákat.
Annyi okod van tőle undorodni, mint a sülthústól, ami szintén döglött állati sejtekből áll.





"Az alkalmazott hőmérsékleti tartomány szerint a hőelvonásos tartósításnak két módszerét különböztetjük meg: a hűtést és a fagyasztást. Hűtőtárolásról akkor beszélünk, ha az élelmiszert (fajtájától függően) 0 és 10 °C közötti hőmérsékleten tartjuk, míg fagyasztás a víz fagyáspontjánál jóval kisebb, többnyire –15 °C alatti hőmérsékleten történik. A hűtés és a fagyasztás tartósító hatása azon alapul, hogy a hőmérséklet csökkentésével a mikroorganizmusok szaporodása előbb lelassul, majd megáll, sőt, a kis hőmérséklet, a körülményektől függően, a mikrobasejtek bizonyos mértékű pusztulását is okozza."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!