Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az alábbi IQ...

Mit gondoltok az alábbi IQ tesztről? Jó eredményt ad?

Figyelt kérdés
[link]
2018. júl. 2. 19:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

A Mensa-teszten nem adnak pontos eredményt, így aki azt írta, hogy Mensa tag és neki xyz IQ-ja van, az kamuzik. Én részt vettem egy tesztíráson és 125-129 közötti lett 1 hónap múlvára a kiértékelés, tehát egy sávot adnak meg, nem pedig pontos értéket.

Az online teszten nekem is 125 feletti jött ki egyébként.

2018. júl. 4. 03:00
 22/26 anonymousreview60 ***** válasza:

Wadmalac #13:

2*Sü válasza helyes.

Ti. "Az osztályban Marika egyszerre van a tizenkilenc legjobb és a tizenkilenc legrosszabb matematikus között. Hányan járnak az osztályba?" Ha az osztályba N diák jár,akkor azok között lehetséges egy jó matekossági sorrend. 1. legjobb, 2. legjobb, ... . Ez alapján a 19 legjobb nem szükségszerűen egyformán jó, és a 19 legrosszabb nem szükségszerűen egyformán rosssz. A 19 legjobb a 19 legfrankóbb matekos. Lehet, hogy az 1-2. helyezettek holtversenyben vannak, utána 17 egyre rosszabb jön. Ebből kifolyólag is Marika egy 20-37 fős, ismeretlen nagyságú osztályközösség tagja, és a leggyakoribb, 1-N sorrendbe rakhatóságot feltételezve a legvalószínűbben 37-fős osztályba jár.

2018. júl. 4. 07:00
 23/26 Wadmalac ***** válasza:

Jogos, mea culpa.

Valamiért egyértelműnek vettem, hogy nem sorrend, hanem mindenki egyforma. Nem is értem, miért.

2018. júl. 4. 07:20
 24/26 2*Sü ***** válasza:

Ha nem számolunk holtversennyel, akkor egy n létszámú osztály 19 legjobb matekosa az [1,19] intervallum, a legrosszabb 19 matekos meg az [n-18,n] intervallum. Tudjuk, hogy n∈ℕ, illetve n≥1, hiszen Marika az osztályba jár. Innentől kezdve 1≤n≤37 esetén mindig lesz a két intervallumnak metszete, amibe Marika bele tartozhat.

Vagy egy át nem gondolt feladat, vagy félrefordítás eredménye ez a hibás feladat. Ha az lenne a mondás, hogy Marika a 19. legjobb matekos és a 19. legrosszabb matekos is egyben, a feladatnak máris egyetlen megoldása lenne: m=19, m=n-18. De itt Marika nem a 19. legjobb matekos, hanem benne van a 19 legjobban, ami lehet az első, a hatodik, a tizennegyedik, meg a tizenkilencedik is.

2018. júl. 4. 08:26
 25/26 Wadmalac ***** válasza:

Teljesen tiszta. Elsőre nem tudom, miért nem a rangsor ugrott be.

Megzavart a 19 legjobb kifejezés, illetve a legjobb szó önmagában, mert legjobb csak egy lehet.

Azt is írtam be a tesztbe. Most már kíváncsi lennék, mi a teszt készítője szerinti jó megoldás, mert valóban 19 és 37 közt akármi lehet jó.

2018. júl. 4. 10:09
 26/26 anonim ***** válasza:
Nekem 132 jött ki, de nem egyfolytában töltöttem ki, hanem néhány óra szünet közbeiktatásával, a menzán pedig 135-140 ig teljesítettem, ha jól emlékszem, tehát korrelálhat a kettő. De valóban nem IQ teszt a mensa definíciója szerint, hiszen kulturális elemek is vannak benne, ahogy azt előttem páran megvilagították.
2018. júl. 5. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!