Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Csak engem ráz a hideg a NASA...

Csak engem ráz a hideg a NASA által rögzített "űrhangoktól"?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nem terjed a hang az űrben, de a NASA valahogyan át alakította ezeket hanggá, amiktől alaposan kórház a félelem, de nem értem miért.
2018. jún. 29. 23:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ja igen, a szóban forgó űrhangok:

[link]

2018. jún. 29. 23:30
 2/11 LeonScottKennedy ***** válasza:
75%
Elég érdekes hangok, habár én nem nevezném őket ijesztőnek. Az objektumokból érkező elektromágneses hullámokat alakították általunk is hallható hanggá. Magyarul: ezek a hangok semmit nem mondanak. Szerintem még a tudósoknak sem. Az űr önmagában maga a pokol az ember számára, nem kell még itt az objektumok "hangjait" is hallgatni. Szerintem inkább örüljünk annak, hogy az űr vákuum, és nem halljuk folyamatosan pl. a Nap hangját, ahogy fúzionál, vagy a Szaturnuszról egy-egy akkora dörgést, hogy összeszarjuk magunkat minden percben, mert ott egy vihar akkora kiterjedésű, mint a Föld. Vagy mondjuk egy szupernóva-robbanás hangját, na az biztos totál fülsüketítő lenne, és elég sok galaxisnyi távolságból is hallani lehetne. Szó mi szó, én megvagyok az "űrhangok" nélkül.
2018. jún. 30. 00:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Igazából bármilyen hullámot lehet hangként reprezentálni.

Ez egyfajta hang-képalkotás, ami akár lehet fény is. Az összes elektromágneses hullámot át lehet alakítani hallható tartományú hanggá tetszés szerint. (A látható fény is e.mag hullám)

Sőt igazából bármit.

Mi egy egér agyába szúrt multielektród bioelektromos jeleit hallgattuk meg hangszórón... az is elég érdekes, pattogásként, sistergésként hallgatni ahogy gondolkodik az állat és tüzelnek a sejtjei valamilyen ingerre.

Vagy a növények bioelektromos jeleit is át lehet alakítani, és már is énekelnek a fák :)

2018. jún. 30. 02:47
 4/11 anonim ***** válasza:
33%

" alaposan kórház a félelem , de nem értem miért".

Én se értem.

Az ilyet nem szabad hallgatni.

2018. jún. 30. 05:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekes, számomra nem ijesztő, főleg annak tudatában, hogy amit hallok az valójában nincs. Ez szerintem kb. olyan, hogy létezik egy modern festő (már nem tudom a bevét) aki színkavalkádokban jeleníti meg a hangokat, dallamokat. Tehát szemlélteti a láthatatlant.
2018. jún. 30. 06:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem értek a komológiához, de ez mire jó? Az átlag embert lenyűgőzik hogy milyen ijesztő űrhangok vannak, közben egy nagy "nesze semmi fogd meg jól".
2018. jún. 30. 08:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi rémisztő, ez színtiszta fizika. A kutatóknak ezek hasznosak, mert következtetni lehet belőlük bizonyos folyamatokra, pl. ionáramlásra a Jupiter és holdjai között, napszél és légkör kölcsönhatásaira, távoli gázködökben végbemenő folyamatokra, és ezekből további következtetések is levonhatók, vagy konstruktív kérdések feltehetők.

Egyébként ezeket a hangokat a kutatók ritkán hallgatják, esetleg ők is csak érdekességképpen, inkább felrajzolják a spektrumát időben, és azt böngészik naphosszat, hogy megtalálják a "hangok" kiváltó okait.

Érdekességek:

[link]

[link]

2018. jún. 30. 12:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, ez csak érdekesség.

Olyan mint az adatvizualizáció. A data scientistek megjelenítik jelet, adatokat különböző audiovizuális formákban. Ezáltal emészhetővé téve. Vagy csak simán érdekességnek.

2018. jún. 30. 12:52
 9/11 Wadmalac ***** válasza:

Nekem a Jupiter koncertje a kedvencem.

Amúgy az érdekességen kívül ennek tényleg nincs semmi jelentősége és kár is bármit belelátni.

Erről helyből a Windows Media Player zenét vizualizáló animációja jutott eszembe. Azon is el lehet bambulni jó darabig.

2018. júl. 2. 08:24
 10/11 Onky22 válasza:
Szerintem tök jópofa, de benne van a kamu esélye is.
2018. júl. 3. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!