Csak engem ráz a hideg a NASA által rögzített "űrhangoktól"?
Igazából bármilyen hullámot lehet hangként reprezentálni.
Ez egyfajta hang-képalkotás, ami akár lehet fény is. Az összes elektromágneses hullámot át lehet alakítani hallható tartományú hanggá tetszés szerint. (A látható fény is e.mag hullám)
Sőt igazából bármit.
Mi egy egér agyába szúrt multielektród bioelektromos jeleit hallgattuk meg hangszórón... az is elég érdekes, pattogásként, sistergésként hallgatni ahogy gondolkodik az állat és tüzelnek a sejtjei valamilyen ingerre.
Vagy a növények bioelektromos jeleit is át lehet alakítani, és már is énekelnek a fák :)
" alaposan kórház a félelem , de nem értem miért".
Én se értem.
Az ilyet nem szabad hallgatni.
Nincs ebben semmi rémisztő, ez színtiszta fizika. A kutatóknak ezek hasznosak, mert következtetni lehet belőlük bizonyos folyamatokra, pl. ionáramlásra a Jupiter és holdjai között, napszél és légkör kölcsönhatásaira, távoli gázködökben végbemenő folyamatokra, és ezekből további következtetések is levonhatók, vagy konstruktív kérdések feltehetők.
Egyébként ezeket a hangokat a kutatók ritkán hallgatják, esetleg ők is csak érdekességképpen, inkább felrajzolják a spektrumát időben, és azt böngészik naphosszat, hogy megtalálják a "hangok" kiváltó okait.
Érdekességek:
Igen, ez csak érdekesség.
Olyan mint az adatvizualizáció. A data scientistek megjelenítik jelet, adatokat különböző audiovizuális formákban. Ezáltal emészhetővé téve. Vagy csak simán érdekességnek.
Nekem a Jupiter koncertje a kedvencem.
Amúgy az érdekességen kívül ennek tényleg nincs semmi jelentősége és kár is bármit belelátni.
Erről helyből a Windows Media Player zenét vizualizáló animációja jutott eszembe. Azon is el lehet bambulni jó darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!