Átterjedhet a villám?
Szóval...vannak ezek a medencék élményfürdőkben, amiknek van benti, illetve kinti részük is, és ilyen lelógó "gumifüggönyön" kell keresztülmenni hogy kijussunk.
Ha a kinti részbe belecsap a villám, akkor átterjedhet a benti részre vagy esetleg az a gumi felfogná?
Az a gumi biztosan nem fogná fel.
Gondold végig, a vizet felfogja? Nem.
Akkor miért nem szállítják ki az embereket a medencéből mikor már közel a vihar?
Nem állítottam hogy felfogja a gumi, kétkedve TETTEM FEL a kérdést.
Gondolj bele, vannak kompletten kinti strandok is.
Vihar közeledtével nem véletlenül terelik ki a népet a vízből természetes vizek strandjain is.
Egy medence, aminek mondjuk a fele tető alatt van, semmiben nem különbözik ettől.
Nincs olyan függöny, ami a külső és belső részt elektromosan el tudná szigetelni, szerintem még erős földeléssel sem oldható meg, plusz az tovább növelné a villám számára az adott vízfelület '"vonzerejét".
Szóval, ha dörög, csattog, akkor a lubickolást hagyni kéne.
Megkockáztatom, még teljesen beltéri medencében is, hiszen a vízvezetékezéssel is bejuthat a feszültség.
Persze az esély kifejezhetetlenül alacsony, de ez nem segít azon a tízmillióból egy emberen, akit mondjuk agyonver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!