Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Átterjedhet a villám?

Átterjedhet a villám?

Figyelt kérdés

Szóval...vannak ezek a medencék élményfürdőkben, amiknek van benti, illetve kinti részük is, és ilyen lelógó "gumifüggönyön" kell keresztülmenni hogy kijussunk.

Ha a kinti részbe belecsap a villám, akkor átterjedhet a benti részre vagy esetleg az a gumi felfogná?

2018. jún. 22. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Az a gumi biztosan nem fogná fel.

Gondold végig, a vizet felfogja? Nem.

2018. jún. 22. 12:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Akkor miért nem szállítják ki az embereket a medencéből mikor már közel a vihar?

Nem állítottam hogy felfogja a gumi, kétkedve TETTEM FEL a kérdést.

2018. jún. 22. 13:06
 3/7 Gugu Gabor ***** válasza:
84%
Szerintem azért mert ennek annyira kicsi az esélye hogy nem foglakoznak vele.
2018. jún. 22. 13:24
 4/7 Wadmalac ***** válasza:
64%

Gondolj bele, vannak kompletten kinti strandok is.

Vihar közeledtével nem véletlenül terelik ki a népet a vízből természetes vizek strandjain is.

Egy medence, aminek mondjuk a fele tető alatt van, semmiben nem különbözik ettől.

Nincs olyan függöny, ami a külső és belső részt elektromosan el tudná szigetelni, szerintem még erős földeléssel sem oldható meg, plusz az tovább növelné a villám számára az adott vízfelület '"vonzerejét".

Szóval, ha dörög, csattog, akkor a lubickolást hagyni kéne.

Megkockáztatom, még teljesen beltéri medencében is, hiszen a vízvezetékezéssel is bejuthat a feszültség.

Persze az esély kifejezhetetlenül alacsony, de ez nem segít azon a tízmillióból egy emberen, akit mondjuk agyonver.

2018. jún. 22. 14:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. jún. 22. 17:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha volt villámhárító az épületen...
2018. jún. 22. 18:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Életrevaló villád lehet, kérdező.
2018. jún. 23. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!