A csukott vagy a nyitott ablakon jön-e be a villám?
Figyelt kérdés
2017. szept. 16. 19:01
3/7 Szabó Szabolcs 73 válasza:
Szerintem egyiken sem. Még nem hallottam ilyen esetről.
4/7 anonim válasza:
csukott ablakon is be tud jönni a villa ha betöri!
5/7 anonim válasza:
Nyugi a villám udvarias és megkérdezi hogy bejöhet. Ha meg arra az emberre gondolsz aki a Viasat 3-on szaladgál piros ruhába és nem a villamos kisülésre akkor nem tudom.
6/7 anonim válasza:
A gömbvillám ígyis úgyis begyün.
7/7 Wadmalac válasza:
Ritkán fordul elő, hogy a villám bejöjjön az ablakon. Mármint nyitott ablakon. De azért nem lehetetlen.
Viszont a villámnyaláb felépüléséhez kell egy előtte keletkező vezető ioncsatorna. A zablaküveg szigetelő, azon át ez nem tud létrejönni.
Ha egy villámhárító csúcsára feltennénk egy üvegborítást, az rontaná a villámhárító hatásfokát, de nem zárná ki, hogy odacsap a villám, hiszen az az üvegbevonat is fel tud töltődni, a lecsapó villám meg azt már átolvasztaná.
Viszont ehhez kell, hogy ott legyen az az elektromos pólus, ami a villámot odahúzza.
Egy csukott ablak nehezen lesz ilyen, esetleg méterekre attól az ellenpotenciált tartalmazó földeléstől, amit a villám "kívánna".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!