Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki fog valaha is derülni hogy...

Ki fog valaha is derülni hogy mi van a feketelyukban?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel ez a dolog egyszerűen nem tudom felfognk hogy az űr végtelen más más univerzummal,talán multiverzun is létezik,biztos van élet persze vagy nem olyan fejlett mint a miénk vagy sokkal fejletteb,de engem nagyon érdekelne hogy mi lehet a feketelyukban mert hát senki se tud be és kijutni még a fény se..ti láttok valami esélyt hogy az elkövetkezendő 50évben fejlődik annyit a tudomány hogy felfedezik őket? Esetleg az univerzum többi részét?
2018. máj. 31. 21:56
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Pont ugyan így vagyok,utolsó
2018. jún. 28. 19:14
 12/12 Wadmalac ***** válasza:

"szerintem azért halunk meg mert ezt nem tudjuk felfogni, és ebbe beleőrülünk. és ez az őrület valamilyen betegségben csapódik le."

Eeee...

Előttünk sokezer generáció meghalt már úgy, hogy fingja nem volt a világegyetem furcsaságairól.

Lehet, hogy valaki bele tud őrülni a mágnes felett lebegő szupravezető látványába is, mert nem hétköznapi, de attól még ez nem emberi alaptörvény.

Szóval nem, nem kell ebbe szükségszerűen beleőrülni.

Egy megfelelő szintű fizika- és matematika-tanulással az ember számára megszokottá válik a végtelen fogalma és megfelelő absztrahálással kezelhető, sőt, elképzelhető.

Hasonlóan, mint ahogy megfelelő gyakorlattal egy függvény képlete nem krixkraxok sorozata, hanem a matekos lelki szemei előtt már mint kezelhető függvénygörbe jelenik meg.

Az ősembernek a villám is a felfoghatatlan természeti hatalom őrjítően érthetetlen megnyilvánulása volt, számunkra már csak a természet, a fizika esetleg ijesztő, de valahogy csodálatosan szép megnyilvánulása, amiben, ismerve a hátterét, gyönyörködni tudunk.

A világegyetem hétköznapi gondolkodással felfoghatatlan jellemzői ugyanilyenek.

2018. jún. 29. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!