Mit gondoltok, megvalósulhat a Detroit: Become Human jövőképe?
Maga a játék úgy kezdődik, hogy Chloe mondja: "Remember, it is not just a game. This is the future."
Persze ezt csak a fejlesztők gondolják így, aztán még bárhogy alakulhat a jövő.
Szerintetek ha elég sokat fejlődik a nanotechnológia a közeljövőben, lehetséges, hogy képesek leszünk hasonló androidokat létrehozni és tömeggyártani?
És ha igen, hogyan nézne ki az a jövő? Reálisnak látjátok a játékban történteket, vagy túlgondoltnak?
Én egy kicsit máshonnan kezdem ezt a témát. De mindjárt megértitek miért. Ugye ma már mindenkinek egyértelmű, hogy léteznek elektromos autók.
De azt gondolom, kevesen tudják, hogy nem a Tesla volt az első elektromos autó.
Készítettek dokumentumfilmet, a címe? „Ki ölte meg az elektromos autót?” Mindenki figyelmébe ajánlom, ezt a filmet jól megmutatja, hogy a világot irányító valódi hatalmak mire képesek, ha érzik, hogy valami fenyegeti hatalmukat.
Jól látni, hogy milyen gyorsan tönkre tudják tenni a fenyegetést. A hibrid autókról is egyértelműen kiderül, hogy a nagy olaj cégek miatt léteznek. Hogy az elektromos konkurenciái legyenek.
De visszatérve az eredeti kérdésre. Ebből az is jól látszik, hogy a nagy cégek legyen az olaj cég vagy bármilyen Technológiai cég, sosem engedné egy olyan technológia elterjedését, amit nem uralhat.
De maguk az egyszerű emberek sem engednék, hogy egy technológia bekerüljön a háztartásukba, a mindennapjainkba, ha megvan a lehetősége annak, hogy fenyegeti őket. hogy veszélyes.
Te rá bíznád a gyerekedet egy olyan eszközre, ami veszélyes rá?
De még egy mosogató gépet se vennél, ami tönkreteheti a tányérokat.
És akkor most jöjjön az a lehetőség, amikor egyetlen magányos tudós felszabadítja ezeket az androidokat.
Ezzel a témával rengeteg film és filmsorozat foglalkozik. Nagyon ajánlom a figyelmetekbe a Real humans az új generáció című sorozatot.
Ez nem azonos az amerikai ócska másolatával, a humans sorozattal. Tudom, hogy az amerikai változatot többen ismerik, de az eredeti sokkal jobb.
A rövid válaszom tehát az, hogy ez a technológia soha nem jöhet létre! Mert a technológiát létrehozó cégek is rettegnének tőle valamint az emberek is.
Csakis egy őrült tudósnak, vagy egy kisebb elvakult csoportnak lenne köszönhető, hogy teljes mértékben egyenrangúvá tegyék az androidokat.
És ahogy a játékban is látszik, úgyis megkezdődne a harc ember és android között. Először a cég próbálná meg elintézni őket. Majd ha kicsúszik a kezéből az irányítás megkezdődne a harc.
A kérdés inkább az, és a játék is ezt a kérdést teszi fel, hogy te, hogyan döntenél, ha megjelennének ezek az androidok. És az utcákon tüntetve, jogokat követelnek maguknak…
De ahogy mondtam, szerintem soha nem is fog létrejönni ilyen technológia. Mert túlságosan félnénk tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!