Miért tudom irányítani?
Sokan azt mondják Yanny.t hallanak sokan Laurel-t.
Én az elején Laurelt hallatom később Yanny-t aztán megint Laurelt és stb...Most meg valamiért azt hallom amelyiket szeremén tudom irányítani most nem egy nevet ismétel végig a videóba hanem Yanny Laurel Yanny Laurel...Miért tudom ezt megcsinálni?Más is tudja ezt?Azt megértem,hogy valaki egyszer ezt hallja egyszer azt de én miért tudom irányítani?Ti amúgy mit hallotok?Esetleg más is tudja irányítani amit szeretne hallani?
https://www.youtube.com/watch?v=7X_WvGAhMlQ
A magas frekvenciájú yanny és az alacsony frekvenciás laurel össze van keverve.
Ha az egyikre ráállítod a füledet, akkor arra fogsz figyelni.
De függ a hangrendszeredtől is. Ha a magas hangokat rosszul viszi át, akkor esélyed sincs yanny-t hallani, mert a laurel elnyomja.
Ez egy egyszerű asszociációs illúzió.
Ahogy a forgó ballerina is.
Egy magasabbrendű fogalmat ki lehet váltani különböző inputokkal, és különböző magasabbrendű asszociációkat ki lehet váltani ugyan azzal az inputtal... attól függően, hogyan kondícionáltad a hálózatot.
Eleinte Yanny-t hallottam, de rájöttem, hogy “alatta” van a mélyebb Laurel szólam, így már én is tudom ezt.
Ezért előny zenésznek lenni. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!