Szerintetek mennyi a valóságalapja, hogy az ember már képes irányítani az időjárást?
Én inkább úgy mondanám, hogy befolyásol(gat)ni.
Túlságosan komplex rendszer ez ahhoz, hogy az ember irányítani tudja az egészet, mert az irányítás ezt jelentené, nekem legalábbis.
Jégeső-elhárítás pl. működik, ahogy esőt is tudnak csinálni, de ez mind csak helyi szinten működik, és hogy ezeknek a teljes rendszerre milyen hatásai vannak, azt nem igazán tudják. Nyilván nagy hatása sincs, de ha valahol csinálnak esőt, akkor máshol egy darabig pont nem fog, ami kismértékben azért belejátszik rendszerbe. De hogy hol nem fog, azt nem tudja senki.
Semennyi.
Helyi, apró változásokat tudunk csinálni, de ennyi.
Az időjárás fő mozgatója a Nap. Tehát az időjárás saját szabályozásához a Nappal vetekedő energiát kell befektetni, hogy ellensúlyozzuk a hatását.
Persze, nem magának az égitestnek, csupán annyit, amennyi a felszínt (és a légkört) éri, de hidd el, az is bőőőőőven túl van azon, amire mi képesek vagyunk.
HAARP-hoz: Tesla bácsi nagyon nem volt hülye, szerintem ezt kitalálta rendesen, bár én szkeptikus vagyok abban, hogy ezt a mai napig is használnák.
Más szempontból meg: tolj egy rakás üvegházhatású gázt a légkörbe, pusztítsd ki az erdőket, ami mindezt megakadályozhatná, máris kész a katasztrófa. De egyelőre még ettől sem kell félni, a mi életünkben (véleményem szerint) ilyesmi nem fog megtörténni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!