Szerintetek fog még valamikor ember lépni a Holdra, a Marsra, vagy más égitestre?
Aki ilyen túlnépesedési gyarmatosításról álmodozik, az nem nagyon van tisztában a nagyságrendekkel, vagy nem tud számolni.
Naponta kb 200 000-rel több ember van. Ha a túlnépesedést akarnánk megoldani, akkor ennyit kéne naponta elszállítani. Vagyis naponta kb 50 Titanic-kapacitású űrhajónak kéne indulnia. Folyamatosan.
Utolsó előtti! Ez rohadtul nem így van, a jelenlegi tudományos "meta" szerint, a túlnépesedés egyáltalán nem probléma. Olvass csak utána. A tudósok nagyrésze szerint ez magától megoldódik, s a 12. milliárd ember sosem fog megszületni, egyre kevesebben vállalnak gyereket, azok viszont egyre "minőségibbek" lesznek. Ahogy az az elmúlt 100 évben is sokat változott. Előtte mindenki legalább 5 gyereket vállalt, hogy legalább egy túléljen, de akadtak olyan családok bőven, ahol mind megmaradt.
Jelenleg a "túlnépesedés" csak egy szűk 100-150 milliós réteg életminőségét rontja. Ami közel 7.5 milliárd ember mellett nem rossz.
Viszont humánus okokból ezeken is valahogy segíteni kéne, ha lehet.
Csak nagyon bonyolult dolgok ezek.
Én csak azt mondtam, hogy HA valaki ezzel akarná megoldani a túlnépesedést, csalódna.
Más értelme meg nincs az űrben repkedni. A Naprendszert fizikai korlátok miatt sosem hagyjuk el, azon belül meg mi van, ami itt nincs?
Úgy látszik, ezt nem lehet elégszer belinkelni:
A többi fejezet is érdekes, de ebben van leírva a miért. Röviden összefoglalva: Ha biztosra akarunk menni azzal kapcsolatban, hogy az emberi faj hosszú távon is fennmarad, akkor meg KELL telepednünk más bolygókon, ill. égitesteken is. (ennek semmi köze a túlnépesedéshez)
Egy példa. Úgy 50-100 millió évente szokott jönni egy aszteroida, ami a Földön aktuálisan élő fajok 70-90%-át kiírtja. Az utolsó 75 millió éve volt. Jöhet egy akár holnap? De egy csomó más dolog is közbejöhet... Inkább olvassátok el.
"árnyékos oldalra"
Ez hihetetlen, de a híradóban is halottam már a Hold "sötét oldalát".
Majdnem kiestem a székből. EGY értelmes ember nem volt ott, aki szólt volna nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!