Óriási problémát okoz jelenleg a rengeteg műanyaghulladék, ami úszik a tengereken. Nem lehetne inkább ólmot keverni a műanyagba, hogy lerakódjon az összes szemét a tavak, tengerek, folyók alján?
A bevásárlóközpontok támogatnák az ötletet. Fél kg paradicsom, abból 10 dkg ténylegesen a paradicsom, és 40 dkg az ólom, ami a zacskóban van. Az ólommérgezés kezelésében érdekelt gyógyszergyártóknál is felpörgetné a gazdaságot.
Amúgy régen rájöttem, azért van ennyi műanyag hulladék, mert túl kevés savas eső esik.
> nem mérgező, most kapásból az azbesztra
De jó ötlet ez is. Én mondjuk inkább akkor már a uránra szavaznék. Vagy a plutóniumra. De a higanyt is el tudom képzelni. Viszonylag hamar megszűnne a műanyag okozta probléma. Na jó, az emberiség kihalása után még azért lenne, de talán nem túl sokáig.
(Egyébként attól, hogy a műanyag lesüllyed a vízben, nem lesz kevésbé környezetszennyező, maximum más jellegű problémákat vetne fel, és legalább sokkal nehezebb lenne mondjuk egy tó viszonylagos megtisztítása mondjuk a műanyag zacskóktól. Még mindig jobb így, hogy a műanyag azért viszonylag hosszú ideig lebeg a víz felszínén. Könnyebb lehalászni, mint medret kotorni. A te ötletednek maximum kozmetikázásnak, szőnyeg alá söprésnek jó.)
Kérdező: díjazom, hogy problémát szeretnél megoldani és ötleted van hozzá.
Viszont ennyire rossz ötletet nagyon régen hallottam.
Helyette pl. ajánlok néhányat:
- ne használjunk műanyagot. Ja, hogy akkor pocsék lesz az életünk? Nem jó.
- csak olyan műanyag legyen, ami gyorsan elbomlik. Ja, hogy ezek meg gyengék, hamar tönkremennek és drágák is? Na, az pech.
- örök életű műanyag legyen? Na, ilyen nincs. És ha lenne, nagyon drága lenne. Pech.
- szedjük össze a szemetet és dolgozzuk fel újra. Nem rossz ötlet... de te MINDIG külön összeszednél MINDEN ilyen szemetet? Na, ezt nem hiszem. Más meg elvből egyet se szedne össze.
Amíg az emberek ilyenek, ez nem megy.
Ja, amúgy ez elég drága módszer.
Van még tipped?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!