Miért ilyen buta az érettségi rendszer?
Reggel még friss az agy. Hidd el én vizsgáztam sokat délután műszaki egyetemen, és annál rosszabb nincsen.
Egyrészt végig paráztam a napot, háromszor fostam tele a klotyót. Majd hót fáradtan 4-kor bementem, és jobb esetben puskáztam, rosszabb esetben szerencsém volt :D Az viszont igaz, hogy legjobb 9-10 között vizsgázni. Még tudsz aludni, és kellemesen beérsz.
Startup tech szférában dolgozok. Nálunk a cégnél kevesen vannak bent 9 előtt. A munkaidő 9:30-tól kezdődik, de lehet 10 is.
Sokkal, de sokkal kipihentebb és jobb így, mint 8-ra beszenvedni magam. Inkább maradok picit tovább, cserébe nem kell 10-kor már aludni szigorúan.
6 körül még nincs olyan korán, másrészt pedig akik kidolgozták, azok nem gondoltak arra, hogy van, aki egy órát utazik, mire iskolába ér.
Nincsenek olyan rokonok a városban, akik közelebb laknának az iskolához, és fogadnának minden vizsga előtti este ottalvással?
Förtelem az egész oktatásügy.
De ez nem új dolog.
Én bagoly típus vagyok.
Szakmunkásba reggel 7-re bent kellett lenni.
Bp-en belül nekem másfél óra volt az út.
Rémálom volt számomra, aludtam reggel a buszon, az órákon és hazafelé a buszon.
Délután meg éltem a világom.
Megutáltatták velem a szakmát, éppen áttoltak a szakmunkásvizsgán. És a 3 év során folyton rossz átlagom volt. Egyszer pótvizsgára is buktam.
Utána kétéves középiskolába mentem az érettségi miatt.
13 órára kellett bejárni. (direkt ilyet választottam)
8 órai ébredéssel nagyon kicsit tanultam és rögön 4,5-ös tanulmányi átlaggal osztályelső lettem.
Ebben a suliban érettségin csak a töri volt 4-es, a többi 5-ös.
Mai napig nem tudok hatékony munkát végezni 10 óra előtt, akármikor fekszek le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!