Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért ilyen buta az érettségi...

Miért ilyen buta az érettségi rendszer?

Figyelt kérdés
8kor kezdődik, 7:30-ra ott kell lenni, 1órára van a suli, tehát kb 5:30-6körül kell felkelni, ezek normálisak? Ilyen fontos vizsgát ilyen fáradtan csinálni... angliában délben vagy du 4-kor kezdődnek ezek...
2018. máj. 7. 18:30
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Reggel még friss az agy. Hidd el én vizsgáztam sokat délután műszaki egyetemen, és annál rosszabb nincsen.

Egyrészt végig paráztam a napot, háromszor fostam tele a klotyót. Majd hót fáradtan 4-kor bementem, és jobb esetben puskáztam, rosszabb esetben szerencsém volt :D Az viszont igaz, hogy legjobb 9-10 között vizsgázni. Még tudsz aludni, és kellemesen beérsz.

2018. máj. 7. 18:48
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Négy éve jársz 8 órára iskolába. És eddig sem szoktad meg? Egyébként tényleg reggel a legfogékonyabb az agy.
2018. máj. 7. 19:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Reggel 10körül igen, de nem 8-kor ha 6kor kelsz...
2018. máj. 7. 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A magyar oktatási (meg bármilyen) rendszer nem képes elszakadni a reggel 8 óra gondolatától, itt minden csak reggel 8kor kezdődhet. Aztán a gyerek keljen fel 6kor, miközben valószínűleg jobb lenne nekik kicsit később. Azt megnézem, melyik ilyen nagy teszt kezdődik délután 4kor, általában délelőtt szokták őket tartani, de nem volna muszáj reggel 8kor. Mondjuk én személy szerint szívesebben viszgáznék du. 4-kor, mint reggel, de az tényleg nagyon későn van a legtöbbeknek.
2018. máj. 7. 22:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Startup tech szférában dolgozok. Nálunk a cégnél kevesen vannak bent 9 előtt. A munkaidő 9:30-tól kezdődik, de lehet 10 is.

Sokkal, de sokkal kipihentebb és jobb így, mint 8-ra beszenvedni magam. Inkább maradok picit tovább, cserébe nem kell 10-kor már aludni szigorúan.

2018. máj. 8. 02:09
 6/10 anonim ***** válasza:

6 körül még nincs olyan korán, másrészt pedig akik kidolgozták, azok nem gondoltak arra, hogy van, aki egy órát utazik, mire iskolába ér.

Nincsenek olyan rokonok a városban, akik közelebb laknának az iskolához, és fogadnának minden vizsga előtti este ottalvással?

2018. máj. 8. 08:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Förtelem az egész oktatásügy.

De ez nem új dolog.

Én bagoly típus vagyok.

Szakmunkásba reggel 7-re bent kellett lenni.

Bp-en belül nekem másfél óra volt az út.

Rémálom volt számomra, aludtam reggel a buszon, az órákon és hazafelé a buszon.

Délután meg éltem a világom.

Megutáltatták velem a szakmát, éppen áttoltak a szakmunkásvizsgán. És a 3 év során folyton rossz átlagom volt. Egyszer pótvizsgára is buktam.

Utána kétéves középiskolába mentem az érettségi miatt.

13 órára kellett bejárni. (direkt ilyet választottam)

8 órai ébredéssel nagyon kicsit tanultam és rögön 4,5-ös tanulmányi átlaggal osztályelső lettem.

Ebben a suliban érettségin csak a töri volt 4-es, a többi 5-ös.

Mai napig nem tudok hatékony munkát végezni 10 óra előtt, akármikor fekszek le.

2018. máj. 8. 13:46
 8/10 anonim válasza:
0%
én nem tudom te mikor kelsz alapból de én 6körül mindig felkelek hétköznap pedig nem lakok messze. Ha meg fáradt vagy mért nem mész előbb aludni?
2018. máj. 9. 16:49
 9/10 anonim ***** válasza:

pl mert bagoly:

[link]

de van egy csomó cikk erről

2018. máj. 9. 22:47
 10/10 anonim ***** válasza:

az életkor is befolyásolhatja:

[link]

[link]

2018. máj. 9. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!