Találos kérdés:Ki volt Horty Miklós?
A]Magyar király
B]Magyar Népköztársaság elnöki tanácsának 5.elnöke
C]A Második Magyar Királyság kormányzója
D]Horty István fia
E]Nem is volt olyan személy akit Horty Miklosnak hívtak
Csak a kort és a a választ (A] B] C] D] VAGY AZ E]) ÍRJÁTOK
1. vagyok.
A válasz még mindig ugyanaz (egyik sem helyes), mivel hiába volt Horthy kormányzó egy király nélküli királyságban, nem értelmezhető a MÁSODIK magyar királyság kategória, így a C nem lehet jó.
Egyébként meg leginkább a D lenne, de ott is el van írva a név, mivel az említett személy Horthy István és nem Horty István fia volt.
Hát igen, ő Horthy... de amúgy a C lenne a helyes, bár nem tudok róla, hogy az első VH utáni Magyar Királyságot bárki is Második Magyar Királyságnak nevezné.
Mindenesetre ahhoz NAGYON hülyének kell lenni, vagy abszolút maximum 10-11 évesnek, hogy valaki ne tudja, hogy ő volt az országunk kormányzója. Szóval nem is értem, mit akarsz itt letesztelni tulajdonképpen.
Mindemellett akár a D is lehet helyes, fogalmam sincs, hogy hívták az apját, utanagooglizni meg most biztos, hogy nem fogok, de nem hiszem, hogy az apja miatt emlékeznénk Horthyra...
úgy tudom, hogy pontosan az apja fia, nagyapja unokája volt
vitéz nagybányai Horthy Miklós altengernagy, Magyarország kormányzója
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!