Mi az oka annak, hogy a gyümölcsök gázt képeznek? (A hámozottak is)
Figyelt kérdés
A rágás elégtelen volta?Vagy az emésztésükhöz szükséges enzim hiánya?2010. jún. 11. 12:53
1/5 anonim válasza:
a gyümölcsök erjednek, márpedig ott gáz keletkezik, ahol erjedés van.
2/5 anonim válasza:
Elég magától értetődő (ezek szerint mégse), hogy nem minden anyagot használ fel a szervezet, ezért járunk néha wc-re és dobjuk ki a sárgát vagy a barna macit. Egyes salakanyagok szilárdak. Mások folyékonyak, megint mások gáz halmazállapotúak. Plazma az nincs:P Egyes kajákból több szilárd halmazállapotú salak van, másokból több gáz. Ennyi.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem(azazhogy mégsem annyira)sok embernek a környezetemben meg sem kottyan az a gyümölcs,amitől nekem a hasam fáj.És már az étkezés közben is érzem,tehát erjedésről szó sem lehet akkor még.
2010. jún. 11. 13:28
4/5 anonim válasza:
A gyümölcsökben vannak szabad savak és savak sói is a karbonátos sókat pld a gyomorsósav mint erősebb sav CO2 felszabadulásával kiűzi a sójából ha több a gyomorsavad többet.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. jún. 14. 09:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!