Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek létezek abban a...

Szerintetek létezek abban a formában űrutazás, mint ahogy mi azt gondoljuk?

Figyelt kérdés

Az emberi test nagy része víz, megváltozna a folyadékok tulajdonsága, illetve ha mélyre megyünk a víz alá, felszerelés nélkül a fülünkön már kis mélységben érezzük a víz nyomását. Fordított esetben, ha a külső nyomás megszűnik, a belső nyomás okozna halált, hiszen ha gyorsan jövünk le autóval egy hegyről, már pattog a fülünk a nyomáskülönbségtől. Testüregek, mint például a tüdő, belülről nagy nyomásnak lenne kitéve, felfúvódna mint a magasba engedett lufi. Persze lehetne mondani, hogy a repülőn sem történik semmi, bár hallottunk már szétrobbanó szilikon implantátumról, de nem is lebegnek az emberek a fedélzeten.

Ott van még a Van Allen öv kérdése is.

Aztán elgondolkodtató, hogy miért tartózkodnak annyi időt emberek a világűrben, miközben érdemben nem tudnak megközelíteni semmit, minimálisan kerülnek közelebb bármilyen vizsgálható objektumhoz, a Holdra pedig továbbra sem mennek el.

Ami elindította ezt a gondolatot bennem, az ez a videó volt.

https://www.youtube.com/watch?v=X-huF7fRlnA

Mit gondoltok? Értelmes válaszokat várok.

2018. márc. 27. 05:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
0%

Az enberes utazásoknak valóban nem latszik jelen körülmények közt perspektívája.

Ha most nagy távolságokat akarunk megtenni élőlényekkel akkor a bacikat kell választani... valszeg a földre is bacik érkeztek először vagy virusok vagy semmi es tenyleg itt alakult ki az élet

2018. márc. 27. 06:50
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom, hogy te hogyan gondolod?

Elég zavaros, amit írsz.

Meglehetősen tisztában vannak már az asztronautika problémáival és a hozzá tartozó tudományágakkal.

Az űrhajózás kapcsán részben olyan programokat finanszíroznak, aminek van gyakorlati jelentősége és részben számos tudományos kérdésre is keresik a választ, elég sokrétű tevékenység folyik.

Nem vagyok szakember, csak szimpla érdeklődő, de ezt bizton állíthatom és számodra sem tilos különböző forrásokból információt szerezned, mi is történik, ha ez igazán érdekel, mindent megtudhatsz, ami érdekel, illetve ami nyilvános.

Nasa, űrhajózás, csillagászat, Hubble, James Webb, műhold, egyáltalán az asztro címszó, mindez pár ötlet a guglihoz.

Szerinted hogyan képzelik?

2018. márc. 27. 07:06
 3/22 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
A légnyomásra kitérve az megvan hogy jellemzően nem piros fürdőgatyában műanyag kertiszékben küldik fel őket illetve hozzák vissza? Még egy kis adalék: a polgári repüllőjáratokon ha nem lenne nyomás alatt a kabin 10000 méter magassan nem a fülünk pattogba hanem levegőután kApkodva ájulnánk el.
2018. márc. 27. 07:17
 4/22 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

Én ezt most nem értem. Kérdező! Szerinted minden űrutazásos felvétel és cikk ezzel kapcsolatban kamu? Bocs hogy ha félreértem, de tényleg elég zavaros mit is akarsz...

Az űrállomásokon és űrhajókon, a nyomás és az oxigén szint be van állítva a Föld felszínén tapasztalható mennyiségre. A repülőkön is...

Az űrben amúgy tudományos kutató munka folyik. zéró gravitációs kísérletek, stb... Ezek látszólag értelmetlennek tűnnek, de tudni kell, hogy ezek a kutatások megtérülhetnek, ha az embernek ki kell költöznie a világűrbe. Ami persze nem belátható időn belül lesz fontos, de fontos lesz! És akkor még nem beszéltünk az űrkutatás miatt felfedezett jelenségekről és eszközökről, amik nyilvánvalóan továbbra is gyarapodni fognak...

Amúgy nem feltétlenül kell átköltözni másik bolygókra. vagy tanulmányozni őket. Habár kétségtelen hogy jelentős felfedezések születhetnének így is...

Egy hatalmas önfenntartó mesterséges gravitációval és bioszférával ellátott űrváros is alternatíva lehet az életben maradásra, ha már a Föld erre képtelen.

Szóval adj hálát annak, hogy folynak kutatások ilyen témákban. Az emberiség hosszútávú túlélésének kulcsa egyedül az űr meghódítása lehet. A Föld csak egy ideiglenes lakhelyünk, aminek még vannak erőforrásai, de nem lesznek örökké. Még akkor sem, ha holnaptól jurtákban élnénk és tökéletes harmóniában lennénk a környezettel....

2018. márc. 27. 08:50
 5/22 anonim ***** válasza:
86%

Én sem értem, hogy mire akarsz kilyukadni. (youtubera most nincs időm)

Búvárokról és hegymászókról hallottál-e már?

Az emberi szervezet elég tág határok között elviseli a nyomást, legyen az alacsony vagy magas, feltéve, hogy a nyomás változásának sebessége lassú (lásd: keszonbetegség)

Az Apolló űrhajókon egyébként tiszta oxigén atmoszféra volt, a nyomás pedig a földi légnyomás kb. egyharmada.

Amúgy semmi akadálya olyan űrhajót építeni, ahol a légnyomás megegyezik a földivel. A Szojuz és a nemzetközi űrállomás pl. ilyen. És gyanítom, hogy a Dragon 2 is ilyen lesz.

2018. márc. 27. 09:10
 6/22 Bubuka508 ***** válasza:
63%
1-es: vírusok az űrből nem érkazhettek a Földre, mert azok csak ott létezhetnek, ahol magasabb rendű életforma is jelen van, a vírusok nem önálló élőlények, csak fejlettebb szervezet belsejében produkálhatnak életjelenségeket. Az eredeti kérdésre válaszolva, megfelelő védőberendezésekkel elvileg létezhet az űrutazás fejlettebb formája, nemcsak rövidebb "kirándulások", csakhogy a tudomány itt még nagyon gyerekcipőben jár. Sajnos, ez addig így is lesz, amíg a megfelelő anyagi és egyéb források nem állnak rendelkezésre, ill. másra használják (pazarolják) őket (háborúk, stb.).
2018. márc. 27. 10:59
 7/22 A kérdező kommentje:

Pedig érdemes megnézni a youtube videót, és az ehhez hasonlókat is.

A háború nem pazarlás, Amerika ebből élt mindig is. A fegyvergyártás benne van a top 3 iparágban jövedelmezés szempontjából.

Akkor még mindig nem értem, hogy miért nem a Holdon tanulmányozzuk a dolgokat, ha már rég fel tudtunk oda menni. A Földet is a Földön könnyebb kutatni, nem pedig repülőgépen.

2018. márc. 27. 11:06
 8/22 anonim ***** válasza:
76%

Kezdhetted volna azzal a konteó-s agyf...sz videóval, ahol az apuka dumál, miközben a puruttyák sikoltoznak a háttérben... akkor nem olvasom végig a szöveget :/

Jól behúztál minket a csőbe...

2018. márc. 27. 11:36
 9/22 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy ebben mi a konteó.
2018. márc. 27. 11:49
 10/22 Mojjo ***** válasza:
100%
@9: Mint ahogy azt sem érted, hogy hogy is van ez az űrben a nyomásokkal... az a baj a gondolkozással, hogy nem értesz hozzá. Nem kellene erőltetni.
2018. márc. 27. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!