Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem tart nagyon rossz felé a...

Nem tart nagyon rossz felé a világ?

Figyelt kérdés

Mesterséges intelligencia és automatizálódás.

A mesterséges intelligencia nem fordulhat ellenünk? Nem támadhat ránk?

Ha az egyszerűbb munkákat automatizáljuk, mi lesz a 90-es IQ-jú, de hatalmas szívű, jókedélyű, szívesen dolgozó munkavállalókkal?

Nem nyomasztó, hogy minden mesterséges?

Egész nap nem mozgunk. Az embernek a két óra szabadidejében kell sporolnia, ha nem akar rövid úton megbetegedni, mert az egész nap során nincs meg a szükséges mozgás. A sport így szükséglet, mint az evés.

A legtöbb ember városokba zsúfolódik. Beton, aszfalt, épületek és ember-ember hátán. Talpalatnyi parkok. Akit nyomaszt, hogy nem lát elég természetet, az mit csinál? Megint a pici szabadidejében kell elmenjen pótolnia ezt a természetes igényt.

Mi lesz a kézműveskedéssel? Mindent gép fog csinálni? Nem fog a nagymama hímezni, horgolni?

Nem fogunk főzni a szeretteinknek? Csak a gépek által készített ételek fognak létezni?

A gépek egyre okosabbak... Nemcsak testünknek, agyunknak is egyre kevesebb energia kell a hétköznapokban. 5 éve még, ha idegen helyre indultam, előző nap jegyzeteltem, térképet rajzoltam, útbaigazítást kértem. Ma már ott, útközben nézem meg a térképet az okostelefonon. 5-10 éve a diák még puskát írt, legalább azt tudnia kellett, mi hol van a puskán. Most telefonról puskázza ki...

Nem butulunk el, ha egyre kevesebbet használjuk az agyunkat?

Közben munkája annak marad, aki orvos vagy fejlesztő, IQ pedig 160.

A gyerekek nevelésére egyre kevesebb IDEJE és türelme a szülőknek. A gyerekek szemtelenek, féktelenek. Egyre rosszabb, bármelyik pedagógus ezt állítja.

Még folytathatnám...

2018. febr. 13. 19:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
51%

Neked semmi se jó.

Nekem viszont itt röhög a munka az asztalomon, úgyhogy épp ideje most már lecsatlakoznom.

További kellemes vágyakozást az agyonromantizált, múltbéli (valójában sosemvolt) álomvilágok iránt.

Remélem, azért nem merülsz el teljesen az önsajnálat mocsarában és fogsz még örömet találni kicsiben is, nagyban is.

2018. febr. 13. 21:36
 12/28 A kérdező kommentje:

Nem is értelek.

Amúgy miért nem lehet a kérdésre válaszolni? Olyan nehéz?

Nem momdtam, hogy régen minden jó volt, de természetes volt. Természetközeli, nem mű. Illetve a vesztünk felé haladunk. Ennyit mondtam.

Ja, a példáim mondjuk 30%a vagyok én, 40% ismerősi kör, maradék meg amilyennek látom ezt a falansztert.

2018. febr. 13. 21:42
 13/28 anonim ***** válasza:
53%

Ebben a képletben pont a "rosszfiú" vagyok neurális hálózat, gépi látás, képfeldolgozás és automatizálás kutató-fejlesztő mérnökként. Elveszem mások munkáját a folyamatok optimalizálásával, és emberi munkaerő kiváltásával :(

Bár tény, hogy a kutatócsapatomnak ez áldás, hiszen a valódi emberi intelligenciát és képességeket igénylő dolgokkal foglalkozhatnak, nem számokat írnak Excel táblába monoton módon éjjel nappal. Igazából nem elveszem a munkájukat, hanem megkönnyítem és magával egységnyi idő alatt 10x annyi munkát tudunk elvégezni, úgy hogy nem folyik ki a szemük a PC előtt.

Felgyorsult a világ, és ehhez alkalmazkodni kell sajnos, amíg nem érünk el arra a pontra, hogy az egyszerű munkák, mint pénztáros, sofőr, taxis, adminisztrátor, kamionsofőr, gyártósori munkás stb... el fognak tűnni. 100%-ban.

Ekkor fokozatosan, vagy hirtelen be kell vezetni az alapjövedelmet, amit a gépek termelnek ki. Azoknak az embereknek, akik nem tudnak, vagy nem akarnak többet.

Persze ennek nem tudom milyen következménye lesz, de elkerülhetetlen. Akinek van némi sütnivalója az pont olyan dolgokkal foglalkozhat amit szeret. Nem kell az életbenmaradásért küzdeni. Nem kell hót értelmetlen munkát végeznie. Tortát süthet, kertészkedhet, olvashat, építgetheti a vállalkozását.

Másfelől pedig szerintem virágzik, és egyre inkább virágozni fog a kézművesség. Egyre többen élnek a háztáji kézműves termékekből. Pont a gyári dolgok mellett virágzik ez a piac az egyediség miatt. Szerintem ha alapjövedelem lesz, akkor az emberek jobban ráérnek ezekre az apróságokra, és maguk csinálhatnak sok dolgot.

Tehát nem haladunk rossz irányba, ez csak egy átmeneti kellemetlen időszak, akik lemaradtak. Valószínűleg a jövőben egy ideális társadalomnak olyannak kéne lennie, hogy mindenki az elméje kristályosításáért él, meg azokért a dolgokért amik építik. Ez lehetséges, hogy csak az emberi faj génmódosításával oldható meg. Ha megtaláljuk az intelligencia és értelem génjeit, beültetve az új generációba kialakulhat egy ilyen nemzedék. Akik nem lófrálnak tétlenül az utcákon, hanem művelődnek - annak ellenére, hogy az egyszerű monoton munkák megszűnnek.

2018. febr. 14. 02:27
 14/28 A kérdező kommentje:
Jézusom... Itt ezen a ponton remélem, hogy ezt nem fogom megélni.
2018. febr. 14. 04:35
 15/28 A kérdező kommentje:
Amúgy ha már műemberek lesznek, legalább a az ember természet iránti igényét ill az emberi test mozgás iránti igényét is kikapcsolják?
2018. febr. 14. 06:25
 16/28 anonim ***** válasza:

Ne aggódj az emberi génmódosítás még sokáig tiltva lesz. Minimum 50-100 év amire ilyen komplex tulajdonságok, mint intelligencia beültetésre kerülhetnek. Ez csak egy ideális társadalom. Ahol mindenkiben ott az értelem, és nem 90%-bam biorobotok. Nem az IQ határozza meg az embert, hanem a tudásvágy!

Viszont az alapjövedelemmé bővülő szociális háló realitás. 10-30 éven belül, teljes munkakörök tűnnek el, és azoknak az embereknek enni kell valamit és laknia valahol. Itt már nem működik a régi "jól bevált" módszer, hogy Józsival felásatjuk a csatornát, Béla meg betemeti.

Az tényleg jó kérdés, hogy mi lesz a milliókkal, akiknek semmi igényük nincs az egysejtű életmódnál többre. Megkapják a kis tápjukat, és bekötik őket a hálózatra és élhetnek a kis világukban biorobotként. Ez lesz a közeli jövő.

2018. febr. 14. 09:34
 17/28 A kérdező kommentje:

Szuper lesz. :(

Lesz az orvos, a kutató, a fejlesztő és esetleg egy-két emberekkel foglalkozó.

Meg a kuncsorgók. Akik szívesen vezetnémek járművet, lennének adminisztrátorok.

A tudás egy dolog, nem a legfontosabb és nem is az egyetlen kompetencia a világon.

A logikai készség se.

Nekem pl a háztartási munkák terén nagy a tudásvágyam.

A testmozgás és a természet iránti igény mesterséges pótlásáról van valakinek véleménye?

Vagy gyógyszerekkel tartjuk a testünket és az idegeinket szintben, zsúfolt, csupabeton nagyvárosokban szenvedve?

2018. febr. 14. 09:58
 18/28 anonim ***** válasza:

Nem értem miről beszélsz. Aki kicsit jobban keres, az hétvégente autózik egyet a családdal, kirándul a természetben. Kimegy a kis telekre, amiket ma már olcsón lehet vásárolni.

Én már 30 vagyok, de szüleimmel nagyon jó a viszonyom és gyakran mászkálunk ide-oda kirándulgatni hétvégéken mert fater szeret vezetni. Semmi extra, csak erdők, hegyek, Balatonfelvidék stb...

Két nyugdíjuk van és ennyi. Figyelnek a jó étkezésre és a rendszeres sétára.

Vagy ők mit csináltak jól? Ja 40 évet keményen küzdöttek, hogy kiemelkedjenek.

Ha nem elég az életszínvonal, akkor tenni kell ellene.

2018. febr. 14. 11:45
 19/28 anonim ***** válasza:
54%

Egyébként meg pont az lesz a jó, hogy aki szeret főzni, vezetni, kertészkedni az csinálja amit szeret.

Ha kapnál x összeget havonta, amit a robotok termelnek neked, akkor nem kéne értelmetlem Excel táblákat nézegetni egész nap.

Lenne időd sportolni, kirándulni...és gondolkozni, hogy hogyan tudnál valami kis vállalkozást csinálni, vagy a hobbi munkákból pénzt termelni.

A lényeg, hogy ne a létfenntartás legyen az életcélja az embereknek, kvázi értelmetlen monoton munkákkal. Mondjuk a gyártósor mellett állsz és napi 1000 csirkét lefejezel. Vagy beültetsz 2000 chipet egy alaplapba...de ugyan az, ha lemásolsz dokumentumokat egy Excel táblába, és kézzel elemezgete. Vagy brutális stressz mellett a TESCO pénztárban húzogatod a termékeket egész álló nap, és 40 évesen meghalsz a stressztől.

Az embereket használjuk robotoknak manapság, kíméletlen környezetben.

Ez mitől jobb a fenti verziónál?

2018. febr. 14. 11:59
 20/28 A kérdező kommentje:

Hát eléggé álomvilág, hogy az emberek 5 %-a kutat-fejleszt, 95%a semmire kap pénzt és otthon "lógatja a lábát". És elég pénzt kapnak, mindenre jut, béke van és nem érzi igazságtalannak az a maradék,aki dolgozik.

Én inkább félek, hogy ha 10 év múlva még élek, és addig nem tör ki a 3. Vh akár biológiai támadás útján, akkor nem lesz mit ennem...

2018. febr. 14. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!