Miért csak ürügye és nem oka a háborúnak a szarajevói merénylet?
Figyelt kérdés
2010. jún. 6. 16:17
1/6 anonim válasza:
Németország a világ hatalmi újraátrendeződést akart, mivel kb. csak neki nem voltak gyarmatai.
a háborúra pedig kellett valami indok.
2/6 anonim válasza:
Azért Németországnak is voltak gyarmatai. Perzse nem annyi, mint mondjuk a franciáknak.
Szerintem annyi felhalmozódott sérelem volt az országok között, hogy nagyon egyiket sem kellett nógatni, hogy háborúzzanak.
3/6 anonim válasza:
akkor soroljad a német gyarmatokat 2.:)
egy két afrikai semmitmondó gyarmat,, plusz pár mini sziget a Csendes óceánon. ez nem valami sok.
4/6 anonim válasza:
Ha már meg is találtad, mik voltak azok akkor én minek soroljam?
5/6 sulfur válasza:
Na, de ugye nem az volt a kérdés, hogy németország miért akart háborút... szóval azért csak ürügy, mert egy trónörökös halála valóban nagy veszteség, de talán nem ér meg egy bizonyára több ezer áldozatot követelő háborút. Igazából nem is igen történtek lépések az ügy békés rendezésére:rögtön hadüzenet váltások történtek, mozgósitás. Azért írtam csak több ezret, mert annakidején még nem tudták, mi is az az állóháború. Senki nem ismerte a haditechnika fejlődésének következményeit. Akkortájt úgy indultak a frontra, hogy pár hónap múlva visszatérnek.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :)
2010. jún. 6. 21:57
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!